Yazarlar Okullarda

Yazarlar Okullarda

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yazarlar Okullarda” Projesi’nin 2012–2013 kuraları, 4 Aralık 2012 Çarşamba günü İstanbul Lisesi’nde yapılan törende çekildi.

“Yazarlar Okullarda” Projesi kura çekimi töreni, geçen yılın proje yazarlarından Ahmet Ümit’in konuşmasıyla başladı. Ümit, “Yazarlar Okullarda Projesi, her kesimden yazarı öğrencilerle buluşturan anlamlı bir faaliyettir. Bu projeyle öğrenciler ve yazarlar bir araya geliyor ve edebiyattan, sanattan kitaptan konuşuluyor. Bundan daha güzel ne olabilir? Yazarların ve öğrencilerin özgürce duygu ve düşüncelerini birbirleriyle paylaşması oldukça anlamlıdır. Projenin devam etmesini diliyorum.” dedi.

Proje sayesinde öğrenciler, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlara kitapları hakkındaki görüş ve eleştirilerini doğrudan iletme imkânına sahip oluyor. Öğrencilere eleştirel bir bakış açısı kazandırarak onları okuyan ve düşünen bireyler olarak hayata hazırlamayı hedefleyen proje ile Türkiye’de ilk defa bir il bünyesindeki bütün okullar ve birçok yazarla birlikte geniş çaplı bir okuma seferberliği gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.