Yeşil zengini Büyükçekmece

Yeşil zengini Büyükçekmece

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un yeşil alan bakımından en zengin ilçelerinden birisi olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin yeşile önem verdiğini dile getiren Başkan Akgün; planlı programlı yapılaşmanın yanı sıra her yıl ilçe genelinde yeşil alan miktarını biraz daha artırmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

2012 yılında özellikle çocuk oyun alanlarına ve sokak parklarına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Akgün; “ Geçtiğimiz yıl 10’un üzerinde çocuk parklarını yaparak halkımızın hizmetine sunduk ”dedi.

Büyükçekmece halkının ihtiyaçlarına uygun spor alanları ve yeşil alanlara yönelik yatırımlarla yaşanabilir cazibe merkezleri oluşturduklarını anlatan Başkan Akgün; “  20.548.554 m2 yeşil alana sahip Büyükçekmece’de 2012 yılında 6.206 ağaç, 42.629 çalı ve 1.211. 518 mevsimlik bitkinin dikimini gerçekleştirdik ”şeklinde konuştu.
 
Vatandaşlara nefes aldıran yeşil alan çalışmaları hakkında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Yeşil alan bakımından İstanbul’un en zengin ilçelerinden biriyiz. Yeşil alanları yok etme yerine elimizden geldiğince miktarını biraz daha artırma gayretinde olan bir belediyeyiz” diye konuştu.

Her yıl kampanyalar düzenleyerek özellikle genç nesli ağaç dikimi konusunda özendirdiklerini belirten Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Büyükçekmece Belediyesi olarak toplumun her kesimi ile ortaklaşa kampanyalar düzenleyerek ilçe genelinde ağaç dikimi bakımından başta gençlerimiz olmak üzere herkesi özendirmeye çalışıyoruz. Halkımız, birlikte diktiğimiz ağaçlarla çok iyi ilgileniyorlar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.