1 Milyar Liralık Yatırım Açılışı

1 Milyar Liralık Yatırım Açılışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Esenler’de hayata geçirilen 13 yatırımın toplu açılışı ve 2 yatırımın da temel atma töreni gerçekleştirildi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkanın katıldığı törende toplam 13 projenin açılışı Dörtyol Meydanı’nda yapıldı.

Toplam maliyeti 1 milyar lirayı bulan yatırımların açılışında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş: “Maalesef insanlarımızın temel ihtiyacı olan noktaların yeniden yapılması için, parklar, bahçeler kültür merkezleri, sportif alanlar gibi doğal alanları da kapsayan yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Yani, şehir yeniden yapılanıyor, yeniden keşfediliyor” dedi.

Esenlerin geçmişten bu yana plansız geliştiğini kaydeden Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Esenler esasında bulunduğu konum itibariyle; hem kent hem de E-5 üzerinde olması münsabetiyle bir merkez olma özelliğine sahip. Ama maalesef düzensiz ve plansız gelişmenin getirdiği bir sıkıntıyı burada gömekteyiz. Onu aşma yolu da elbirliğiyle yarınlarımızı hazırlamaktır.”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de gerçekleşen yatırımlardan dolayı Topbaş’a teşekkür ederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu meydanda Esenler halkına birşeyin sözünü vermişti. İşte bugün bu sözün hayat bulduğu ve esenler halkının da başkanmıza teşekkür ettiği gündür” diye konuştu.




DÖRTYOL MEYDANI, RABİA MEYDANI OLUYOR

Açılış konuşmasında, Mısırdaki darbeye de değinen Başkan Kadir Topbaş, Mısır'da askeri darbeye karşı direnen Mursi taraftarlarının sembolü haline gelen Rabia işaretini yaptı ve Esenler Dörtyol Meydanı’nın adının Rabia Me
ydanı olarak değiştirilmesi için belediye meclisine teklif verileceğini ifade etti. Topbaş: “Dörtyol meydanı bugün farklı bir meydan oldu. Ramazan-ı Şerif'te buraya bir dua meydanı dendi. Ama şimdi başkanın bir talebi var; "Dörtyol Meydanı'nı Rabia Meydanı yapalım" diyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.