13 bin 'çakma' telefon ele geçirildi

13 bin 'çakma' telefon ele geçirildi

İstanbul polisi, ünlü cep telefonu markalarının taklitlerini ülkeye sokarak shoping tv, internet ve radyo reklamları ile piyasaya süren kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 13 binin üzerinde taklit telefon ve çok sayıda cep telefonu aksesua

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne internet, televizyon ve radyodan aldıkları ve halk arasında ‘çakma’ diye tabir edilen ünlü cep telefonu markalarının taklitleri hakkında yoğun şikayet geldi. İhbarları değerlendiren polis ekipleri, Çin’de üretilerek farklı beyanlarla yurda sokulan telefon ve aksesuarlarını piyasaya süren şahıslara yönelik Şişli, Bağcılar ve Zeytinburnu’nda operasyon yaptı. Polisin şahıslara ulaşmak için yaklaşık 3 ay hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Polis, şahısların vatandaşlara taklit malları shoping tv, internet ve radyodaki reklam ve kampanyalarla sattığını belirledi. Satıcıların reklamlarda verdiği firma telefonlarının kısa süre sonra kapanması üzerine polis kargo şirketleri vasıtasıyla satıcıların izini sürdü.

13 BİNDEN FAZLA 'ÇAKMA' TELEFON YAKALANDI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak yollarla getirilen ve klonlanmış cep telefonlarının saklandığı adreslere 12-18-19 Aralık 2012 tarihlerinde baskın yaptı. Operasyonda, 13 bin 704 adet değişik marka ve modellerde cep telefonu, 2 bin 830 cep telefonu bataryası, bin 800 USB kablosu, bin 650 kulaklık, bin 145 cep telefonu kapağı, 2 bin 800 imei etiketi ile 200 adet telefon stickeri elde edildi. Olaylarla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların savcılık makamı tarafından serbest kaldığı öğrenildi. 
Baskın anı polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polis ekiplerinin söz konusu adreslerde yaptığı aramada çok sayıda taklit telefon ile aksesuarlar bulduğu görülüyor. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2012 yılı içerisinde toplam 75 bin 212 adet kaçak cep telefonu ele geçirdi. 

EMNİYET VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü vatandaşları özellikle internet ve radyo üzerinden yaptıkları alışverişlerde dikkatli olmaları yönünde uyardı. Vatandaşların aldıkları telefonları www.mcks.gov.tr adresinden kontrol ederek gerçek mi yoksa taklit mi olduğunu sorgulayabilecekleri bilgisi verildi. Emniyet yetkilileri ayrıca alınan ürün ile ilgili belgeler ile satıcı firmanı güvenilirliği konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Vatandaşların konuyla ilgili detaylı bilgiyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden öğrenebileceği ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.