1600 yıllık mozaikler turizme kazandırılacak

1600 yıllık mozaikler turizme kazandırılacak

Dünyanın en büyük mermer kentleri arasında yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 1600 yıllık mozaikler, konservasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Eskihisar Mahallesi'ndeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları yıl boyunca devam ediyor. Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri Stratonikeia Antik Kenti, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de önemini sürdürdü. Bulunan eserler, titizlikle muhafaza altına alınıyor, turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Kazılardan güzel sonuçlar elde edildi

Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia'da antik dönemlerden günümüze kalıntıların olduğunu, kuzey şehir kapısındaki çalışmalara iki yıl önce başladıklarını söyledi. Bunu belirli bir aşamada tamamladıklarını aktaran Söğüt, bu yılki çalışma programında, Kuzey Şehir Kapısı, Batı Cadde, Latrina ve tiyatroda kazı ve restorasyon yaptıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.