21 yıl sonra gelen tapu

21 yıl sonra gelen tapu

Tuzla Belediyesi, 215 parseldeki 70 dönümlük alanda yaşanan mülkiyet sorununu ortadan kaldırarak vatandaşları 21 yıl sonra tapularına kavuşturdu.

 Tuzla Belediyesi, 215 parseldeki 70 dönümlük alanda yaşanan mülkiyet sorununu ortadan kaldırarak vatandaşları 21 yıl sonra tapularına kavuşturdu. 

Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Evliya Çelebi Mahallesi'nde 2'nci Etap İmar Uygulaması'nı tamamlayarak, 215 parseldeki 70 dönümlük alanda yaşanan mülkiyet sorununu ortadan kaldırdı. 367 hak sahibine toplam 650 tapunun teslimi Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından verildi. 

21 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ 

Bölgede yaşayan vatandaşlardan 8'ine tapularını bizzat teslim eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 21 yıldır yaşanan sorunu ortadan kaldırdıklarını vurguladı. Başkan Yazıcı, "Bir insanın satın aldığı arsayı ve bu arsa üzerindeki mülkünü tapu sahibi olmadan kullanması, her alanda çeşitli sıkıntıların yaşanmasına neden oluyordu. Herkesi birbirine ortak olarak bağlayan tapusuzluk, hakkınız olana resmi olarak sahip olamamak gibi bir durumu ortaya çıkarıyordu. Evliya Çelebi Mahallesi'ndeki 2. etap uygulaması ile burada yaşayan vatandaşlarımız da tapusuna kavuşmuş oldu. Vatandaşlarımız ayrıca bu arsaların üzerindeki yapılarını ruhsatlandırma imkanını da yakaladı. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Tapu teslim töreninde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür eden vatandaşlar, "21 yıldır sıkıntı yaşıyorduk. Belediyemiz geçmiş dönemlerde de ciddi çalışmalar yaptı ama sonuç alınamamıştı. Bu tapuya çok ihtiyacımız vardı ve herkes hakkı olan yerde tapu sahibi oldu. Hepimiz birbirimize zilliyet otaklığıyla bağlıydık ama artık bu sorun da bitti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" şeklinde duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.