29 Ekim coşkusu yasak tanımayacak

29 Ekim coşkusu yasak tanımayacak

Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tüm yurttaşları bugün tam saat 19.23’te İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti.

Koronavirüs salgını gerekçesiyle İçişleri Bakan Süleyman Soylu imzalı genelgeyle bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta kısıtlama getirilmesine rağmen pek çok noktada kutlamalar başladı.

Çok sayıda belediye de bugün konvoylar, sergiler, tiyatro oyunları ve ışık gösterileriyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağını açıkladı.

KESK Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, mücadelenin süreceğine vurgu yaptı. Açıklamada, şöyle dendi: “Tam bağımsızlıkçı, eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, laik, barıştan yana, hukuku üstün tutan demokratik bir Cumhuriyet’te yaşamak için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.” 29 Ekim’in kısıtlamalara rağmen hijyen kurallarına uyularak kutlanacağını ifade eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet’i savunmak milli egemenliği savunmaktır!” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tüm yurttaşları bugün tam saat 19.23’te İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti.

Çok sayıda belediyenin organize ettiği bazı kutlamalar da şu şekilde:

♦ İSTANBUL: İBB, dört güne yaydığı kutlamalarının bugünkü etabı saat 19.24’te Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak. Haliç Kongre Merkezi’nde Mustafa Kemal hologramına yer verilecek etkinliğin teması ‘Cumhuriyet Atatürk’tür’ olacak.

♦ ŞİŞLİ: Dün ‘Cumhuriyet Bayramı Klasik Otomobil Geçiş Töreni’ ile başlayan kutlamalar, bugün ise müzik gruplarının performanslarıyla devam edecek. Abdi İpekçi Meydanı ise “Benim Cumhuriyetim” sergisine yapılacak.

♦ KADIKÖY: 11.30’da Kalamış Parkı’ndan hareket edecek Klasik Otomobil Konvoyu coşkuyla Kadıköy’ü turlayacak.

♦ ATAŞEHİR: Ataşehir Belediyesi, Genco Erkal ile ‘Cumhuriyet ve Tiyatro’ üzerine saat 13.00’te bir söyleşi gerçekleştirecek. Piyano Sanatçısı Gülsin Onay ile de bugün ‘Cumhuriyet ve Müzik’ konulu etkinlk yapılaca.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.