3. havalimanında yürütme durdurulmayacak

3. havalimanında yürütme durdurulmayacak

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı için kamulaştırılacak özel arazilerin sahiplerinin itirazlarında "yürütmeyi durdurma" kararı alınmayacak.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul üçüncü havalimanı projesinde kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Alan ağırlıklı olarak kamuya ait. Bir öngörümüz var, ama şu anda vereceğim rakam çok sağlıklı olmaz" dedi.

Reuters'a bilgi veren yetkililer, havalimanı için öngörülen alanda tespit çalışmaları tamamlanan hak sahiplerine ödemelerin sırasıyla yapılacağını, bedelin tamamının 2013'te tamamlanacağı gibi bir öngörüde bulunmanın şu aşamada gerçekçi olmayacağını kaydetti. 

Yetkililer, yüzde 80'i Hazine arazisi olan alanda kamulaştırma için "rezerv alan" kararı alındığını, böylelikle hak sahiplerinin itirazları inşaat işlemleri başladıktan sonraya kalsa dahi yürütmeyi durdurma kararı alınmayacağını ve inşaatın sekteye uğramayacağını belirtti. '100 planlanıyorsa 500 çıkıyor' Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Kamulaştırmada hesaptan ziyade sonuç önemli. Çünkü itirazlar oluyor, mahkemelere gidiliyor. Genellikle kamulaştırma bedellerinde bizim hedefleri tutturma oranımız hemen hemen sıfır" dedi ve ekledi: "Hiçbir zaman planladığımız bütçeyi gerçekleştiremiyoruz. 100 lira planlıyorsak 500 lira çıkıyor." 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.