'50 milyon dolar yatırım yaptık'

'50 milyon dolar yatırım yaptık'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil Uçuş Eğitim Merkezi'ni tanıttı

Hamdi Topçu, son 3 yılda merkeze 50 milyon dolarlık yatırımı yapıldığını belirterek pilotların "tip eğitimlerini" yaptıkları ve halen 6 tane olan simülatör cihazlarından da 3 adet daha sipariş verildiğini açıkladı.

THY'nin Florya'daki Uçuş Eğitim Merkezi binasında yapılan toplantıya Atatürk Havalimanı'nda sorumlu Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürü Celal Özuğur da katıldı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Uçuş Eğitim Merkezi'nin ortaklık dışı eğitim de sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bir simülatörle 18 yıl önce hizmete başlayan merkezimiz toplam 14 adet eğitim uçağına 6 adet simülatöre ve her türlü uçuş eğitiminin yapıldığı araç ve gerece sahiptir. Önümüzdeki yıllarda yeni nesil uçak tipleri büyüme hedeflerimiz doğrultusunda ortaklığımız filosuna katılabilir. Geçtiğimiz yıl toplam 157 pilot adayımız Uçuş Eğitim Akademisi'nden mezun olmuştur. Pilot eğitimleri için Aydın ilimizdeki Kampus Projesi devam etmektedir. Ayrıca 12 adet daha eğitim uçağı siparişi verilmiştir.

Halen THY Uçuş Eğitim Merkezi'nde 2 adet Boeing 737-800, 2 adet Airbus A320, birer Boeing 777 ve bir adet de A330/340 olmak üzere toplam 6 adet simülatör bulunuyor. Ancak bu simülatörler, artan uçak sayısı ile birlikte yetersiz hale geldi. Bu yıl sonundan itibaren teslim edilmeye başlanacak uçaklarla birlikte THY birer adet 777 ve A330 simülatörünü de filosuna katacak. Yeni alınacak iki simülatöre ek olarak daha sonra bir adet de A320 simülatörü alınacak.

Şu anda filomuzda bulunan bütün uçak tiplerinin eğitimini bu merkezde verme imkanına sahibiz. Uçuş emniyeti konusunda parasal yönden ve insan kaynağı yönünden hiç bir tasarrufa gitmedik. Her zaman en iyinin gayreti içinde olduk. Global birçok hava yolu şirketinin de üzerinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu çerçevede geçen yıl Aydın Havalimanı'nı 25 yıllığına kiraladık, uçuş pistlerinin yenileme işlemleri devam ediyor. İnşalllah 1 Mart itibariyle bu havalimanı da eğitime açılmış olacak. 2013'ün ilk çeyreğinde 300'e yakın pilot adayı arkadaşımızı Amerika ve Avrupa'nın bir kaç merkezinde yetiştirilmek üzere gönderiyoruz."

3'ÜNCÜ HAVALİMANINDA THY İÇİN ÖZEL TERMİNAL TALEBİ

Hamdi Topçu, Mayıs ayında ihaleye çıkacak 3. havalimanında THY için özel bir terminal talepleri olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise, halen Atatürk Havalimanı'nın yüzde70'ini kullandıklarını ve yeni terminalde bunun çok üstüne çıkılacağı için böyle bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

HEDEF DÜNYA BİRİNCİLĞİ

THY Genel Müdürü Temel Kotil de hedeflerinin dünya birinciliği olduğunu belirterek eğitime büyük yatırım yaptıklarını söyledi. Temel Kotil, "Bir simülatör'ün fiyatı yaklaşık 12 milyon dolar. Ama biz insana daha çok yatırım yapıyoruz. Pilotlarımızın başarıları üst düzeyde. Uçuş güvenliğine azami dikkat gösteriyoruz" dedi.

Tanıtım toplantısı bittikten sonra Hamdi Topçu ve Temel Kotil misafirlere ve davetlilere simülatörlerle uçuş etiğimi tatbikatını gösterdi. Bazı davetliler kokpite oturup İstanbul üzerinde sanal bir uçuş gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.