550 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

550 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir uyuşturucu şebekesine yapılan 2 ayrı operasyonda 550 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce başlatılan bir çalışmayla, Hollanda’dan Türkiye’ye uyuşturucu getirmeye hazırlanan bir şebekeyi tespit etti. Teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlenen şebekenin geçtiğimiz ay Hollanda’dan Türkiye’ye uyuşturucu hap  getirdiği belirlendi. Bunun üzerine narkotik ekipleri, Ambarlı Limanı’nda operasyon düzenledi. Operasyonda TIR sürücüsü gözaltına alınırken, araçta 33 kilo ağırlığında 150 bin adet ecstasy hap ele geçirildi.

2’İNCİ OPERASYONDA 400 BİN HAP ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekeye yönelik takibine devam ederken, şebekenin Hollanda’dan tekrar uyuşturucu hap getirme hazırlığı yaptığı belirlendi. Şebekenin 23 Ocak’ta bir gemi ile Türkiye’ye uyuşturucu getirdiği tespit edildi. Polis takibine devam ederken, gemideki uyuşturucunun bir TIR çekicisine zulalandığı belirlendi. Bunun üzerine, narkotik ekipleri 24 Ocak’ta Pendik’te operasyon yaparak TIR çekicisini durdurdu. Yapılan aramalarda çekicinin tekerleklerine zulalanmış 400 bin adet ecstasy hap ele geçirildi. Uyuşturucu hapların toplam ağırlığının 93 kilo olduğu öğrenildi.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI
Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polisin gerçekleştirdiği operasyonda çekicinin durdurulması, sürücüyü gözaltına alması yer alıyor. Ayrıca TIR’ın tekerlerinin sökülmesi ve içindeki uyuşturucunun bulunma anları da kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda TIR sürücüsü gözaltına alınırken, polis eş zamanlı baskınlarında, aralarında Behçet Cantürk’ün kardeşinin torunu Mahmut Cantürk’ün de bulunduğu 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Uyuşturucu baronu olarak bilinen Behçet Cantürk, Ocak 1994’te şoförüyle birlikte Sapanca’da öldürülmüştü.

GÖZALTINA ALINANLAR TUTUKLANDI
Polisin 2 operasyonda gözaltına aldığı 6 şüpheli, sevk edildikleri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.