Acılı annenin 'tahliye' isyanı!

Acılı annenin 'tahliye' isyanı!

'İçim acıyor'

Samsun'da, 2010 yılında düğünde ateşlenen silahtan çıkan kurşunla can veren 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki H.K. cezası 2 yıldan az kaldığı için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı.

* Damla'nın annesi Aytül Karadağ karara tepki gösterdi. Kararı duyduğunda şok olduğunu söyleyen acılı anne Aytül Karadağ, "İçim acıyor" dedi.


İstanbul'da oturan Aytül- Arif Karadağ çifti, 2010 yılının Temmuz ayında ilköğretim okulu öğrencisi kızları Damla'yı da Samsun'a alıp düğüne gitti. 8 yaşındaki Damla Karadağ oynayanları seyrederken, birden kanlar içinde kalıp yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan küçük kızın başına kurşun isabet ettiği belirlendi. Talihsiz kız, 12 gün sonra da yaşamını yitirdi. Düğünde tabancayı ateşlediği belirlenen H.K. ile tabancanın sahibi olan amcası Muhtar 52 yaşındaki Ş.K. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan amca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğeni tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan yargılamalar sonucunda da 2011 yılı Eylül ayında sanık H.K.'ya 'bilinçli taksir ile bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Amcası da 'genel güvenliği tehlikeye sokmak' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak yapılan itiraz üzerine 20 gün sonra tahliye oldu. Tutuklu bulunan H.K.'ya ise verilen 5 yıl hapis cezası Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından geçen yıl Ekim ayında onandı. Daha sonra da Samsun Kapalı Cezaevi'nden Bafra Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. 2 yıldan az bir süre cezası kalan H.K. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden serbest bırakıldı.

ANNE AYTÜL KARADAĞI : İÇİM ACIYOR

Kızının ölümüne neden olan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren acılı anne konuyla ilgili olarak, "Şok oldum bu hırsızlık yada darp konusu değil. Burada giden bir can bu canın karşılığı 17 ay olamaz. Bu yasadan faydalanması inanılmaz saçmalık. Haberi duyduğum zaman Damla'nın fotoğrafına baktım, sürekli masamda duruyor zaten. Gözlerine baktım, ülkemdeki adalet anlayışı adına utanç duydum. O anda onun için ne gerekiyorsa bütün mücadeleyi vermem gerektiğini düşündüm. Bu kadar basit olmamalı içim acıyor" dedi. Acılı anne mücadelesini AİHM'de sürdüreceğini belirtti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.