Ahmet Telli Çocuk Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti

Ahmet Telli Çocuk Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti

Ataşehir Belediyesi, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nin resmi açılış törenini gerçekleştirdi

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde hizmet vermeye başlayan kütüphanenin resmi açılış töreni; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Şair-Yazar Ahmet Telli, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile çok sayıda kitapseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

16 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’da açılışı yapılan Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde çocuklar için hikaye ve roman, yetişkinler için yerli ve yabancı; roman, hikaye, şiir kitapları ile ansiklopedilerden oluşan 10 bin kitap yer alıyor.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Önemli olan bir şair ve yazar yaşarken onun ismini bir yere verebilmektir. Nazım Hikmet’in yolundan giden değerli şair ve yazar Ahmet Telli’ nin adını Ataşehir’deki bir kütüphanede ölümsüzleştirmek bizi çok mutlu etti.” dedi.

TELLİ: “KÜTÜPHANELER; CESARET, UMUT VE BARIŞIN MEKÂNLARIDIR”

Şair – Yazar Ahmet Telli törende yaptığı konuşmada: “Kütüphaneler, insanlığın biriktirdiği hafızadır. Kütüphaneler bellektir. Kütüphaneler; cesaret, umut ve barışın mekânlarıdır. Ancak kitaplar kütüphanelere ruh vermezler, okurlarla birlikte kütüphaneler şahsiyet kazanır. Bu kütüphanenin açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi. Açılış töreni sonrası ud dinletisi eşliğinde kokteyl düzenlendi. 

atasehir-ahmet-telli-halk-k.jpg

 Ataşehir’in merkez noktalarının birinde kurulan kütüphane, İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No:108-110 adresinde, “Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamagrofi ve Kemik Yoğunluğu Ölçümü Görüntüleme Merkezi”nin üst katında hizmet veriyor.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.