Akbank Sanat'ta özel dans gösterileri

Akbank Sanat'ta özel dans gösterileri

Akbank Sanat, 25 Aralık'ta koreograf Evrim Akyay'ın Rutin, Ocak ayında ise Korhan Başaran'ın RNDM isimli özel dans gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Rutin
Koreograf: Evrim Akyay
Süre: 15'

Buradasın, bir noktadasın, hayat seni buraya getirmiş, ne güzel etmiş.
Dalmışsın yürüyorsun, koşarken duvara çarpıyorsun ve oradan sekip birilerine...Arkana dönüp, önüne bakıyorsun, bir azalıp bir çoğalıyorsun, şimdi ölüp şimdi diriliyorsun, hareketlerinin manasızlaştığı da oluyor, manaların etkisizleştiği de.

Kurgusuz (Doğaçlama Performans)
Süre: 25'

Gösteri, serbest doğaçlama etrafında müzik, dans, video ve izleyici arasındaki etkileşimleri, tasarlanmış oyun kurallarına göre, şimdiki zaman riskleriyle yeniden yorumluyor.


  • 25 Aralık 2012 20.00
  • Akbank Sanat, İstanbul


RNDM
Koreograf: Korhan Başaran
Tasarım: Uygur Vural

Süre:30'

"Bir dans eseri çok iyi yazılmış bir şiir gibidir. Nasıl iyi bir şiir tek bir dörtlüğe tüm sırları, sınırsızlıkları sığdırıyorsa, dansı da tek bir temayla, kelimeyle açıklamaya calışmak hem yaratıcısına, hem uygulayıcısına, hem izleyicisine yapılmış bir hatadır. Ben üretirken, dansçılar dans ederken, seyirciler de izlerken yasanan sey gerçektir, paylaşılan, algılanan özneldir, herkesin kendisine özeldir, hayata dairdir. "RNDM" da, diğer tüm çalışmalarım gibi, sürekli canlı tutulması gereken, her an ilk kez yaşanıyormuş gibi, dansçılara sürekli fiziksel ve zihinsel bir sınav olarak sürekli kendi engellerini aşarak uygulanması gereken bir çalışmadır."

  • 16 Ocak 2013 20.00 - 30 Ocak 2013 20.00
  • Akbank Sanat, İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.