'Alo' diyen hırsız yakayı ele verdi

'Alo' diyen hırsız yakayı ele verdi

İstanbul'da, sinyal bozucu "jammer" cihazı ile kilitlenmelerini önledikleri park halindeki 3 ayrı araçtan hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 2 kişi tutuklandı.

 Zanlılardan birinin polis tarafından aranan telefonu açınca yakayı ele verdiği ortaya çıkarken, zanlıların hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. 

İddiaya göre, Esenyurt, Bahçelievler ve Bağcılar'da, Ahmet Serkan D. (34) ve Fatih Y., (37) 

isimli iki kişi jammer cihazıyla lüks araçların kapılarını kilitlenmesini engelleyerek, otomobillerden hırsızlık gerçekleştiriyordu. Polisler ihbar üzerine olayın gerçekleştiği yerde güvenlik kamerasını inceledi. Güvenlik güçleri, iki zanlıyı kiraladıkları araçla takip edip Atatürk Sanayi Sitesi'nde köşeye sıkıştırdı. Polisler, şüphelilere kimliklerini göstermesini istedi. Daha önceden eşkalleri belirlenen iki kişiden Ahmet Serkan D. polise sahte kimlik gösterdi. Polisler, zanlıların otomobilli kiraladığı rent a car'a gitti. 

Güvenlik güçleri burada Ahmet Serkan D.'nin telefon bilgisine ulaşarak zanlıyı aradı. Çalan telefonu açan ve ismini söyleyen zanlı arkadaşıyla beraber polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ahmet Serkan D.'nin, Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi firarisi olduğu ve bu yüzden sahte kimlik kullandığı öğrenildi. Zanlıların Bağcılar'daki aranan evinde jammer cihazı, laptop ve senetler ele geçirildi. Benzer suçlardan sabıkası bulunan Ahmet Serkan D. ile Fatih Y. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan, hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Bahçelievler'de bir caddede aracını park eden vatandaş otomobillinden inerek uzaklaşıyor. Zanlılardan biri aynı caddede dolaşmaya başlıyor. Daha sonra park halindeki cipe yaklaşan şüpheli, aracın ön kapısını açarak koltuğa oturuyor. Zanlı araçtan elinde çantayla inerek cipin bagajını açıyor. Burada alacak bir şey bulamayan şüpheli araçtan aldığı çantayla olay yerinden uzaklaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.