Altınok Öz Doğa Koleji Kış Şenliği’nde

Altınok Öz Doğa Koleji Kış Şenliği’nde

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Doğa Koleji’nin Kış Şenliği’ne katıldı. Başkan Öz, kolej içerisine Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün katı atıklar, e-atıklar, atık yağ ve atık pillerden oluşan standını gezdi.

Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü standı hakkında bilgi aldıktan sonra okul içerisinde açılan stantları, bilim - teknoloji kulüplerini ve fotoğrafçılık kulübünün açtığı sergiyi gezdi, okul öğretmenleri ve öğrencilerle sohbet etti.

Gezinin ardından Doğa Koleji öğrencilerinin sergilediği halk dansları topluluğunun oyunlarını izleyen Başkan Öz, gezi sonrasında Kartal Belediyesi tarafından okul içerisine konulan “elektronik atıklar kutusunu inceledi ve elektronik atıkları özel yapılmış bu kutulara attı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Belediyesi olarak çevreci çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu: “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında elektrikli ve elektronik atıkları, kaynağında toplamaya başladık. Atıkların etkin ve verimli toplanabilmesi için eş zamanlı bilgilendirme çalışmaları sürdürüyoruz. Bu çalışmamız eğitim kurumlarıyla sınırlı kalmayarak muhtarlıklar, hastaneler, işyerleri ve konutlarda da uygulanıyor.  Vatandaşlar ellerinde bulunan ömrünü tamamlamış, kullanılmayacak halde olan elektrikli ve elektronik atıkların cinsini ve miktarını Alo Çevre Hattı’nı (586 87 87) arayarak veya Mavi Masa’ya başvurarak bildirebilirler. İsteyen vatandaşların e-atıklarını, bilgilendirilmek şartıyla evlerinden ve işyerlerinden alabiliyoruz. Yerel yönetim olarak çevreci politikalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.  Çevre ve Kontrol Müdürlüğü projeleri kapsamında 8 milyon 640 bin 862 kg ambalaj atığı, 290 bin 321 litre yağ, 1 milyon 116 bin 823 kg lastik ve 10 bin 241 kg pil atığı topladık. Çok sayıda çevre bilgilendirme semineri düzenleyerek çevre bilincini yükselten, çalışmalara imza attık. E-atık kampanyasıyla teknoloji artığı ürünleri toplayarak geri kazanımlarını sağlayacağız. Bu anlamda herkesi, tüm kurumları e-atık projesine destek olmaya çağırıyorum.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.