Anaokullara dadanan hırsızlar yakalandı

Anaokullara dadanan hırsızlar yakalandı

Bahçelievler'deki anaokullarına dadanan hırsızlar, polis operasyonuyla gözaltına alındı. Beş ayrı anaokulundan bilgisayar, fotoğraf makinesi, projeksiyon cihazı ve cep telefonu çalan zanlılar, tanınmamak için kafalarına poşet geçirmeleri, giydikleri bezl

Bahçelievler'deki ilk hırsızlık 28 Kasım'da gerçekleşti. ir anaokulunun camını kırarak içeri giren hırsızlar, bilgisayar, projeksiyon makinesi ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Aynı bölgede farklı tarihlerde 4 anaokulu daha benzer yöntemlerle soyuldu. Okullardaki güvenlik kameralarını incelemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Bahçelievler Asayiş Büro ekipleriyle ortak yürüttükleri çalışmada hırsızların kimliklerini belirledi. 

Hırsızlıkları gerçekleştiren Saim K.(21) ile kuzeni A.K.'yi (12) gözaltına alan polis, malları satan Saim K.'nın babası Ergül K. ile çalıntı malları aldığı öğrenilen mağaza sahibi Bülent G.'yi (34) de ifadelerini almak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Anaokullarından çalınan 11 adet bilgisayar,10 adet cep telefonu, 7 laptop ve bir teleskop ise Bülent G.'nin dükkanında bulundu.
 

Yaşı küçük olan A.K. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, diğer zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.
 

GÜVENLİK KAMERASINDA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER 

Hırsızlık anı, anaokullarının güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Kameralardan yüzlerini gizlemeye çalışan şüphelilerin ilginç hareketleri dikkat çekti. Kafalarına geçirdikleri poşetle yüzlerini kapatmaya çalışan şüpheliler, kamerayı etkisiz hale getiremeyince bir bez parçasıyla kendilerini gizlemeye çalıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.