''Angry Birds''  Marmara Forum'da

''Angry Birds'' Marmara Forum'da

NASA tarafından desteklenen, Rovio Entertainment tarafından geliştirilen fenomen oyun "Angry Birds" Marmara Forum'daki Uzay Sergisi'nde çocuklarla buluşuyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bilimsel araştırmalarına hız kesmeden devam ederken, çocukların ve gençlerin uzayla ilgili dikkatini çekmek ve merak uyandırmak için ilginç bir işbirliğine imza attı. Tüm dünyada fenomen oyun "Angry Birds"in Uzay versiyonu NASA işbirliğiyle tanıtıldı. Bu kapsamda ünlü kırmızı kuş, Uluslararası Uzay Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezde, astronot Don Pettit, 240 mil yükseklikte, Angry Birds oynayarak yerçekimsiz ortamla ilgili bilgi verdi. Ve oyunda görülen hareketlerin gerçeğini eğlenceli bir dille anlattı. 

NASA'nın gençleri uzay bilimine yakınlaştırmak için desteklediği ve İstanbul Marmara Forum'da açılan Uzay Sergisi'nde de Rovio Entertainment tarafından geliştirilen Angry Birds oyuncakları sunuluyor. NASA lisansıyla gerçekleştirilen ABD dışındaki en kapsamlı uzay sergisi "NASA: A HUMAN ADVENTURE"da özel bir standda oyun oynanabiliyor, dev sapanda fırlatılma anı yaşatılıyor. 

Marmara Forum içerisinde yeralan Expo Center'da 2.500 m²lik alanda kurulan sergide 300'den fazla özel parça, NASA koleksiyonuna ait uzaya gitmiş gelmiş 100'den fazla orjinal parça ve uzay araçlarının çok büyük bölümlerinin özel maketleri bulunuyor. NASA, bu gibi projeleri çocukların ve gençlerin fizik ve uzay bilimine merakını pekiştirmek, sorularına yanıt vermek için destekliyor. Sergi bugüne kadar 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.