Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir hakkında merak edilenler.

Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir hakkında merak edilenler.

Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir hakkında merak edilenler.

 

Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir, hakkında merak edilenler soruları yanıtladı.

 Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir kimdir?

Demir,’1965 yılında Doğubayazıt'ta doğdum.Türkiye, İran ve Rusya üçgenine dağılmış olarak yaşayan en büyük Kürt aşiretlerinden celali aşiretinin zil kolundan olan heyderi aşiretinin bir mensubuyum. Babamın annesi celali aşiretinin 8 kolundan biri olan Doğubayazıt'tın   Koti aşiretinden, Babam heyderi aşiretinin tanınmış liderlerinden biridir. Annem de Kaski kaziki aşiretinin önemli liderlerinden olan ailenin muhterem kızlarıdır. 9 kardeşim,19 amcam ve amcazadem, yaklaşık 400 yeğenim, amca çocukları, yakın akrabalarımdan oluşan 5 binin üzerinde İstanbul'da olmak üzere yurdun çeşitli illerinde ikamet eden sayıları 20 binin üzerinde olan büyük bir ailenin mensubu ve lideriyim. ’dedi.

 Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir’in eğitim durumu nedir?

Demir,’ Hukuk ve Mimarlık mezunu olmakla birlikte Enerji, Finans ve Gayrimenkul üzerine yurt içi ve yurt dışında uzmanlık eğitimlerini tamamladım. Mimarlık alanında doktora yaptım ve ayrıca 6 dil bilmekteyim. ‘dedi.

 Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir olarak bugün İstanbul'da yaşayan sayıları 20 binin üzerinde olan Büyük bir aileniz var. Sizden büyük bir övgüyle bahsediyor. Bu övgünün hikmet kaynağı nedir? Bu konuda ne söylemek istersiniz?

 Demir,’1987 yılında uygulanmaya başlanan OHAL’den en fazla etkilenen ailelerden biriyiz.19 amcam, 9 kardeşim ve yaklaşık 400 yeğenim, amca çocukları, yakın akrabalarım, aynı aşiretten ve civar köylerden oluşan 5 bin civarında insan o günlerde evlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kalarak büyükşehirlere göç etmek zorunda kaldı. Akrabalarımın Ekseriyeti İstanbul’a taşınmış ve hepsinin yeni bir hayat düzeni kurma mecburiyeti haiz olmuştu. O yıllarda 8. Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal ile çalışıyor ve güçlü dostluk ve bağlantılara sahip olmanın getirdiği avantaj sayesinde, evinden yurdundan olan akrabalarım ve tanıdıklarımın yeni iş kurmalarına ve iş bulmalarına vesile olmayı Allah bana nasip etmişti. Bugün, o gün iş kurmalarını vesile olduğum akrabalarımın çocukları devletin en üst düzeyde çalışan bürokrattan, Hâkimine, Savcı'dan, öğretmenine, esnafından iş insanına kadar çeşitli görev ve işler yapıyorlar.  Bugün İstanbul'da birçok sektörde önemli işlere imza atıp beni gururlandıran akrabalarım, şahsıma karşı göstermiş oldukları ölümüne bağlılık ve saygı, bugün dünyanın her yerine dağılmış güçlü bir ailenin varlığını görmek gurur kaynağım ve o günlerde ne kadar doğru işler yaptığımı gösterdiği ve birbirine sahip çıkarak güçlenmeyi tüm aile bireylerimin benimsemiş olması ve bunun mimarı olarak beni görmelerinden ileri gelmektedir.’ dedi.

Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir’in iş hayatını merak edenlere ne söylemek istersiniz?

 Demir,’Moskova’da NUSNUS Holding ve DAROM Holding’de CEO’luk yaptım. Kurucusu olduğum Demsa firması bugün Gayrimenkul, İnşaat, Enerji, Turizm, Lojistik, Gıda, Sağlık, Tekstil, Teknoloji ve akaryakıt istasyonları gibi sektörlerde holding düzeyinde faaliyetlerine devam eden önemli firmalar arasında, isminden sıkça söz ettirerek faaliyetlerine devam etmektedir. Rusya, Avrupa ve Amerika’da bulunan iş ortakları ve partilerimizin Türkiye'deki işlerini büyük bir özen ve başarı ile yapmaktayız. Avrupa'nın 5 yıldızlı en büyük oteller zincirinin ihtiyaçlarını Türkiye'den ihraç ettiğimiz ürünlerle taleplerini karşılıyor ve ülkemiz ürünlerinin tanıtımına firma olarak büyük katkıda sağlıyoruz. . Büyük şirketlere gemi bazında akaryakıt hizmeti sunuyoruz. Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanlığı, araştırma, planlama, projelendirme konularında özellikle İstanbul’da A sınıf Shell, BP,  Petrol Ofisi gibi çok nezih markaların uzmanlıklarını ayrıca uluslararası finansal transfer konularında uzmanlık yapmakta ve Demsa Holding yönetim kurulu başkanlığını yapmaktayım. ’dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.