Arnavutköy pazarcısı eylemde

Arnavutköy pazarcısı eylemde

Arnavutköy'de haftanın iki günü kurdukları semt pazarı yerinin belediye tarafından değiştirilmesine tepki gösteren pazarcılar, yürüyüş yaptı. Belediye Başkanı ile görüşmek isteyen pazarcılar, oturma eylemi yaptı.

 Arnavutköy Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik pazarcı esnafı, AK Partili Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'yla görüşmek istedi. Eylem nedeniyle polis, belediye önünde güvenlik önlemi aldı. 

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞMEK İSTEDİLER 

Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya tepki gösteren pazarcılar, 'Ekmeğe uzanan eller kırılsın', 'Esnaf burada başkan nerede' şeklinde slogan attı. 27 senedir Arnavutköy'de pazarcılık yaptığını söyleyen Turgut Çalışkan adlı pazarcı, belediyenin kendilerine gösterdiği yerin hava şartları açısından uygunsuz ve merkezden uzak olduğunu söyledi. 

Üç haftadır kendilerine gösterilen yeni yerde pazar kuramadıklarını belirten Çalışkan, "Bizim burada toplanma sebebimiz öncelikle Arnavutköy'de iki tane semt pazarı var, biri perşembe pazarı biri pazar pazarı. belediyemiz bu pazar yerlerini değiştiriyor. Bizi merkezi yerden alıp bize daha uzak yerleri gösteriyorlar. Üç haftadır pazarlarımızı açamadık, bu dördüncü haftamız. Bize gösterilen sokak, hava şartları açısından uygunsuz olduğu için pazarı kuramadık. Eğer başkanımız böyle bir karar aldıysa bizim de içimize sinecek bir yer olsun. Bizim derdimiz ekmeğimizi kazanmak" şeklinde konuştu. 

Ercan Acar adlı pazarcı da esnafın ailelerini geçindiremediğini, kiralarını ödeyemediklerini dile getirdi. 

CADDEDE OTURMA EYLEMİ 

Görüşme talebi reddedilen pazarcılar, eski pazar yerine doğru yürüyüşe geçti. Pazarcılar yürüyüş sırasında işlek bir cadde üzerinde oturma eylemi yaparak yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapatmak istedi. Kısa süre caddeyi trafiğe kapatan pazarcılara polis uyarıda bulundu. Bunun üzerine pazarcılar eylemlerine son verdi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.