Arnavutköy'de minibüs karşı yöne uçtu

Arnavutköy'de minibüs karşı yöne uçtu

Arnavutköy’de kontrolden çıkan minibüs orta refüjü aşarak karşı yöne geçti. Bir otomobille çarpışan minibüs yan yattı. Kazada yaralanan 5 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Eski Edirne Asfaltı Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası mevkisinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 ZEA 92 plakalı minibüsüyle Habibler istikametine gitmekte olan Mustafa Kuru, askeri kışla karşısında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs orta refüjü aşarak karşı yöne geçti. Necmettin Altunordu’nun kullandığı ve içerisinde 4 kişi bulunan 34 ZG 184 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Yan yatarak sürüklenen minibüsün sürücüsü Mustafa Kuru yola fırladı. Arnavutköy istikametine ilerleyen 34 ET 4692 plakalı hafriyat kamyonunun soförü Şinasi Mutlu da yola fırlayan Kuruy’a çarpmamak için manevra yaparak kamyonu yol dışına çıkarttı. Hafriyat kamyonu yol kenarındaki toprak alana çarparak durdu.

OTOMOBİLDE SIKIŞAN 4 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI

Kaza sonrası olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ile polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan Necmettin Alturordu, Gökhan Öztürk, Yusuf Altunordu ile soyadı öğrenilemeyen Erhan isimli şahısları kurtardı. Otomobilden çıkartılan yaralılar ile yola fırlayan minibüs sürücüsü Mustafa Kuru, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayı yara almadan atlatan hafriyat kamyonunun şoförü Şinasi Mutlu, karşı yöne geçen minibüsün otomobile çarpmasıyla kazanın meydana geldiğini söyledi. Mutlu, yola fırlayan yaralıya çarpmamak için kullandığı kamyonu ani manevrayla yol dışına çıkarttığını aktardı. 

KAZA YERİ ÖLÜM VİRAJI

Görgü tanıkları ise aynı yerde sürekli kazaların meydana geldiğini ve buranın ‘ölüm virajı’ olarak adlandırıldığını öne sürdü. Olay yeri yakınında iş yeri bulunan Selamettin Erdem, yoldaki eğim sebebiyle aynı yerde sürekli kazaların yaşandığını dile getirdi. Yolda mühendislik hatası olduğunu iddia eden Erdem, mevcut trafik işaretleriyle kazaların önüne geçilemeyeceğini savundu. Sürücülerin söz konusu yolda aşırı hız yaptığını öne süren Erdem yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istedi. 

Kaza sebebiyle Eski Edirne Asfaltı Arnavutköy istikametini bir süre trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılması ve yola akan yakıtın temizlenmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polisin kazayla ilgili başlattığı inceleme sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.