Art sanat haftası İstanbul’da

Art sanat haftası İstanbul’da

Contemporary İstanbul’u da kapsayacak Art İstanbul Sanat Haftası, ilk kez bu yıl 19-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek

 İlki bu yıl gerçekleşecek olan Art İstanbul Sanat Haftası'nı kamuoyuna tanıtmak amacıyla The Sofa Hotel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı  ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. , Akbank Sanat Direktörü , İKSV Genel Müdürü , Galeri Nev Istanbul kurucusu , Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşleri Genel Müdürü  katıldı.

30 YABANCI GALERİ GELİYOR

Toplantıda konuşan , Art Istanbul projesinin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin ekonomisindeki gelişimin, bir çok galeri ve koleksiyonerlerin İstanbul'a gelmesine yol açtığını vurguladı ve 30'un üzerinde galerinin ''Art İstanbul''u izlemeye geleceğini, bunu çok önemsediklerini dile getirdi.

Güreli, bütün öne çıkan sanat kurumları, sanat eğitimi öne çıkan üniversitelerle bu projeyi her yıl devam ettirmek istediklerini ifade ederek, dünya şehirlerinin etkinlikleriyle birbirleriyle yarıştığı bir dönemde İstanbul'da bu tür bir organizasyon düzenlemenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bu sene ilk defa düzenlenecek ''Art İstanbul'' kapsamında, 19-25 Kasım arasında İstanbul'daki sanat kurumları, galeriler, müzeler ve kültür kurumlarının düzenlediği etkinlikler ortak bir yapı içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, sergi ve gösterilerin sunulacağı yerler arasında Firamid Sanat, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Moderm, Galata Rum Okulu, Masumiyet Müzesi, Pera Müzesi, Galeri Nev İstanbul, GAleri Apel, Galeri Artist gibi mekanlar bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.