Arto Tunçboyacıyan Garajistanbul'da

Arto Tunçboyacıyan Garajistanbul'da

12 Aralık gecesi ilk kez sahne alacakları Garajistanbul'da İlhan Erşahin's İstanbul Sessions'ın konuğu, Grammy ödüllü perküsyon ustası Arto Tunçboyacıyan olacak.

“Radiohead caz yapsa böyle tınlardı” diyen dünyaca ünlü Fransız trompetçi Erik Truffaz pek da haksız sayılmaz...
İlhan Erşahin’in "Free-from caz rif"lerini, Türkiye’nin en yetenekli basçılarından Alp Ersönmez’in "groovy sound"u, Turgut Alp Bekoğlu’nun güçlü davulları ve İzzet Kızıl’in kıvrak perküsyonları tamamlıyor.

İlhan Erşahin New York’ta 10 yıl önce kurduğu kulübü Nublu ve Nublu Records ile yoluna devam ederken, tüm dünyada büyük beğeni toplayan İlhan Erşahin's İstanbul Sessions projesi de ikinci stüdyo albümleri Night Rider ile geri döndü.

Erşahin "Amacımız yaşantımızı müziğimize yansıtmak ve bu albüm bizim gözümüzden İstanbul gece hayatının bir aynası” diyor.

Grubun "İlhan Ersahin’s Istanbul Sessions feat. Erik Truffaz" adıyla2010‘da çıkan, Avrupa’da listelere giren ilk albümlerini takiben, ikinci albümleri “Night Rider” aynı sound'u daha da mükemmelleştirerek birkez daha doğulu ve batılı sesleri yeni ve kalıcı izler bırakacak şekilde buluşturuyor.

"Night Rider", İsveç’te doğan ve 20 yıldır New York’ta yaşayan, sürekli turnelerde dünyayı dolaşan Erşahin’in Istanbul ile olan ilişkisini en taze şekliye yansıtıyor. Aralarında Bimhuis (Amsterdam), Quasimodo (Berlin), Babylon (Istanbul), A38 (Budapeşte), Dock des Suds (Marseille), Fashing (Stockholm), SESC Pompeia (Sao Paolo) gibi prestijli kulüp/konser salonları ile MITO (Torino), Akbank Jazz (Istanbul), Banlieues Bleues (Paris), Enjoy Jazz (Mannheim), Skopje Jazz (Üsküp), London Jazz (Londra) gibi önemli caz festivalleri ve Summerstage (New York), Rock N Coke (Istanbul), Efes PilsenOne Love (Istanbul) gibi caz estetiğinin dışındaki önemli festivallerinde de sahne aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.