Ataşehir Meclisi Karıştı

Ataşehir Meclisi Karıştı

Ataşehir Belediye Meclisinin tatilden sonra ilk toplantısı çok gergin geçti.Emek Evler’deki gecekondu yıkımının hemen sonrasına denk gelen toplantıda, gündeme ağırlığını bu yıkım koydu. Yazılı ve sözlü önergeler vede gündem dışı konuşmalar Emek Evler

AKP’den Şengül Karslı’nın sözlü okuyarak verdiği yazılı önergede Emek Evler’de yıkımla ilgili tebligat yapıldı mı? 630 dairenin kimlere verileceği gibi soruların yanıtı istendi. Diğer önergelerde de taşınmazların satışı ile ilgili kamu yararına aykırılık gibi sorular soruldu.

AK Parti meclis üyesi Muhterem Memiş’in gündem dışı yaptığı konuşma yine Emek Evler’le ilgili idi. Yıkımlarla ilgili duygusal başladığı konuşmasında CHP’nin geçmişi ile ilgili suçlamalar yapması, gecekondulaşmada CHP zihniyeti suçlaması salonu gerdi.

Bağımsız meclis üyesi Erol Dolu söz alarak “Bu yıkıma Ataşehir Belediyesinin yalnız gücü yetmedi. Hükumetten ve Vali’den destek aldı. Dolayısı ile AK Partili arkadaşlar boşuna hamilik yapmaya kalkmasınlar. Sorumlu aranacaksa emri veren ve yıkımı destekleyen hükumetin valisidir” dedi.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diyerek söz alan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de süreci şöyle özetledi. “Dün olduğu gibi bugün de Emek Evler’le ilgili sizlere yalan söyleniyor, kandırılıyorsunuz. Be tapu vereceğim demedim. Seçim öncesinde de , sonrasında da yaptığım toplantılarda bedava ev vereceğim dedim. Ben verdiğim sözün arkasında dururum. Ancak yasalar el verdiği ölçüde. Vereceğimiz evleri bedava veremiyoruz. Yasalar Müsaade etmiyor. Yasaların el verdiği en düşük bedelden yani 20-40 bin arası bedelle 20 yıl vadeli ödemeyle ev veriyoruz. Yüklenici Firma ile yaptığım sözleşmede var. 18 ayda anahtar teslimi luks daireler olacak” dedi,.

 

AK Partili meclis üyelerinin yoğun tepki gösterdiği İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü. “İhaleyi verdiğimiz firmaya gelince, ben ihalelere karışmam. Kim kamu yararına daha iyi teklif sunmuşsa ona bakarım. Cumhurbaşkanın damadıymış, başkalarının bilmem neyi imiş beni çok ilgilendirmez. Bu arazi Ataşehir belediyesinin ve hepside konut alanı değil. Yeşil alanı, ibadet alanını, eğitim ve sağlık alanını imara açamam. Planda ne ise onu uyguluyoruz. Bu yıkımda destek olan hükumet yetkililerine de, Vali’yede teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’da teşekkürlerini iletmiştir. Siz burada şov yapıp ta vatandaşı kandırmayı” dedi ve AKP sıralarından tepkiler geldi ve söz istediler. Söz verilmeyince tepki göstererek salonu boşalttılar. Bu gerginlik içerisinde AKP iki temsilci ile meclis gündemi görüştü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.