Ateşli Sabır Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde

Ateşli Sabır Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde

İBB Şehir Tiyatroları'nın 2011-2012 sezonunda repertuarına kattığı Ateşli Sabır, Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

Antonio Skármeta'nın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyun, 3 Şubat'a kadar Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyredilebilir.
Ateşli Sabır (Postacı), Şili'li ozan Pablo Neruda'nın, Kara Ada'da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor.

Neruda ile postacı Mario, Mario'nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz'in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili'de Allende'nin iktidar olması, Neruda'ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor.

1994'te "Il Postino / Postacı" adıyla sinemaya da uyarlanan "Ateşli Sabır" beş dalda Oscar adayı oldu ve "En İyi Sinema Müziği" dalında Oscar'la buluştu.

Çevirisini Aziz Çalışlar'ın, dramaturjisini Ragıp Yavuz'un, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Canan Göknil'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın, ses-görsel efekt tasarımını Ersin Aşar'ın, koreografisini Yasemin Gezgin'in yaptığı oyunda; Levend Öktem, Mert Turak, Ayşegül İşsever, Derya Çetinel, Hamit Erentürk, Cihan Kurtaran, Derya Yıldırım, Derya Keykubat rol alıyor.

Ateşli Sabır (Postacı)  6-10 Şubat tarihleri arasında da Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde sahneye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.