Avcılar sahilindeki 24 işyeri yıkıldı

Avcılar sahilindeki 24 işyeri yıkıldı

Avcılar sahilindeki hazine arazisi üzerinde bulunan 24 iş yeri ile bunlara bağlı müştemilatlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkım ekipleriyle iş yeri sahipleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Avcılar sahilindeki hazine arazisi üzerinde bulunan, türkü bar, restoran, kafe ve eğlence merkezleri için kira sözleşmelerinin iptali sonrası yıkım kararı verildi. Kararın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ekipler, Çevik Kuvvet polisinin de desteği ile sabahın erken saatlerinde yıkım yapılacak bölgeye geldi. Bazı işyeri sahipleri ve çalışanları kendilerine tebligat gönderilmesine rağmen iş yerlerini boşaltmayarak yıkım ekiplerini engellemeye çalıştı.

Güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisi gruba tazyikli suyla müdahale etti. Polisin uzaklaştırdığı şahıslar yıkım ekiplerine taş attı. Bazı iş yeri sahipleriyle zabıtalar arasında da zaman zaman gerginlik ve arbede yaşandı. Hakkında yıkım kararı verilen 24 iş yerinden bazıları zabıta ekipleri ve çalışanları tarafından tahliye edildi. Dükkanlardan çıkartılar eşyalar sahildeki yeşil alana koyuldu. İş yerinden eşyalarını çıkartmaya çalışan bir vatandaş, başını demir parçasına çarparak yaralandı. Hafif yaralan şahsa, olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.