Avrupa’nın en yüksek çelik binası Avcılar'da

Avrupa’nın en yüksek çelik binası Avcılar'da

İstanbul’da 2683 ton çelik kullanılarak yapılan, Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en yüksek tam çelik binası DoubleTree by Hilton İstanbul-Avcılar hizmete açıldı. Binanın yapımı 40 milyon Euro’yu buldu. Otel 26 katlı ve 110 metre yüksekliğinde.

 Avrupa’nın en  yüksek tümüyle çelikten inşa edilen binası 2683 ton çelik kullanılmasıyla İstanbul’da açıldı. Avcılar’da E-5’in hemen kenarında DoubleTree by Hilton İstanbul-Avcılar adıyla otel olarak açılan yapının  yatırımcısı Sonkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Yüksel Oğan, deprem kuşağında bulunan bir ülkenin en sağlam binasını yaptıklarına değindi. İstanbul Avrupa Yakası’nın uluslararası fuar alanları olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ve CNR EXPO Fuar Merkezi ile Atatürk Havalimanı’nın kesişme noktasında konumlanan DoubleTree by Hilton İstanbul - Avcılar, iş dünyasının ve bölgenin önemli merkezlerinden biri olmaya hazır. Otel yatırımcısı, yüzde 70-80 oranında doluluğa ulaşmayı amaçlıyor. 

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ'NDE DERS OLARAK OKUTULUYOR
Türkiye’nin ilk ve tek tamamı çelik binası olan otel, Avrupa’nın en yüksek tam çelik binası olma özelliğini de taşıyor. Binanın yapımında Lüksemburg’dan özel olarak getirilen 2683 ton çelik kullanıldı. Bina, İstanbul’daki üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümlerinde ‘çelik yapılara’ örnek olarak gösteriliyor. 
Açılış konuşmasında neden çelik bir bina yaptıklarına değinen Sonkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Yüksel Oğan, “İnşaat mühendisliği yaptığım yıllardan beri Türkiye’de böyle bir proje yapma hayalim vardı. Bu projede bunu uluslararası bir 
marka olan Hilton ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyerek, Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden birisine şu ifadeyle vurgu yaptı: “Deprem kuşağında bulunan bir ülkeyiz, ülkemizde yapılacak binaların artık bu tarzda sağlam ve dayanıklı binalar olması gerekiyor” diyerek hem yatırımcılara hem de müteahhitlere çağrıda bulundu.” Çelikten inşa edilen 5 yıldızlı otelin farklı kategorilerde toplam 231 odası bulunuyor. Otel, Türkiye’deki 5. DoubleTree by Hilton olarak hizmete girdi. Uzunluğu 110 metre olan otel, 26 katlı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.