Bağcılar'da 14. Çocuk Şurası gerçekleşti

Bağcılar'da 14. Çocuk Şurası gerçekleşti

Bağcılar Belediyesi’nin 14. Çocuk Şurası yoğun bir katılımla gerçekleşti. Şurada sunumu yapan öğrenciler yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Çocukların sorunları dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu

Bağcılar Belediyesi’nin 14. Çocuk Şurası çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Şurada sunum yapan öğrenciler madde bağımlılığı, çocuğun medyada kullanılması gibi konulara değindi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, açılışta yaptığı konuşmada Çocuk Meclisi’nin önemli çalışmalara imza attığının altını çizdi. İlçede 150 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Çağırıcı, “Başta eğitim ve spor olmak üzere çocuklarımızın başarılarına şahit oluyoruz. Engelli atletlerimiz en son Vodafone Uluslararası İstanbul Maratonu’nda ilk 3’ü paylaştılar.” Dedi.

 “SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİK”

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Merve Akyiğit ise “Dünya Çocuk Günü’nde Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret ettiklerini belirterek, “Onların sorunlarını dinledik, arkadaş olduk.” dedi. Akyiğit Ortaokulu’ndan İclal Kartal da arkadaşlarının Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

bagcilar-surasi-gerceklestirildi-14.-cocu.jpg

"MEDYA VE ÇOCUK İSTİSMARI"

Programda ilk olarak Kurtdereli Mehmet Ortaokulu’ndan Alpay Deren ve Sıla Güzel, ‘Çevre’ konulu sunum yaptı. İlçede yaşayan herkese çevre ve temizlik bilincinin aşılanması gerektiğinin altını çizen Deren ve Sıla Çevre Andı’nı okudular. Kurtdereli Mehmet Ortaokulu öğrencileri İrem Çeber ile Alper Çiçek de “Medya ve Çocuk İstismarı” konulu sunum yaptılar. Sosyal medya ve teknoloji bağımlılığının büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Çeber ve Çiçek, şu konulara dikkat çektiler: “5 milyondan fazla kullanıcı çocuk yaşta. Bu yüzden medyanın olumlu ve olumsuz etkisi çok önemli bir konudur. Sosyal medya, bağımlılık yapıp depresyona sebep olabilir. Yüz yüze ilişki olmadığı için insan ilişkileri de zayıflayabiliyor. Çocuğun reklam ve dizilerde maskot ve nesne yapılmasına izin verilmemelidir. Medya araçları hayatımızın merkezine konulmamalıdır. Anne ve babalar örnek olmalı. Belirli sınırlamalar getirilmeli. “

“SORUMLULUK BİLİNCİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”

“Değerler Eğitimi” konulu sunumu yapan Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Taha Yılmaz ve Muhammed Kaçak da erken yaşta madde bağımlılığı, şiddetin artması konusunu ele aldılar. Öğrenciler, “Bu konuda sorumluluk bilinci geliştirilmeli. Karakter, değer ve etik eğitimine ağırlık verilmeli. Sağlık, ahlak ve dini değerler konusunda eğitimler de önem kazanıyor.” dediler. Ülkemizde çocuk ve genç suçlu sayısında artış olduğuna dikkat çeken öğrenciler, “Değişik suçlarla cezaevine girenlerin yüzde 70’i ilkokul mezunu. Eğitim ve öğretim düzeyi düştükçe madde bağımlılığı oranı da artıyor.” dediler. 

Şükrü Savaşeri Ortaokul öğrencilerinin “Medya Bağımlılığı” konulu skeçi de alkış topladı. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencilerinin hazırladığı Çocuk Hakları Karikatür Sergisi’nin de yer aldığı Şura’da çocuklara 13. Çocuk Şurası’nın kitabı dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.