Bağcılar'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Bağcılar'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen törende Bağcılarlı öğrenciler okudukları şiirlerle davetlileri duygulandırırken, sundukları oratoryo ve spor gösterileri de alkış topladı. Tören sonunda bando eşliğinde resmigeçit yapıldı.

Bağcılar Meydanı’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Anadolu’nun yapısına en uygun rejimin Cumhuriyet olduğunu söyledi. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı sırasında hayatlarını ülkelerine adadıklarını belirten Çakır: “Allah ,bu coğrafyada yaşayanları bir kaderde birleştirdi. Ecdadımız ve yakınlarımızın canlarını verdiği bu topraklar bizim vatanımızdır.” dedi. Anadolu topraklarının yıllar içinde başta Balkanlar, Kırım, Polonya, Irak, Doğu Türkistan ve Suriye olmak üzere birçok coğrafyadan zulüm sebebiyle kaçan insanlara kucak açtığını da hatırlatan Çakır: “Bu topraklar onlara da yurt oldu. Eğer bu topraklar da düşerse zamanın sonuna gelmişiz, demektir. Allah o günleri göstermesin.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER ALKIŞ TOPLADI

Daha sonra Bağcılar Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Emre Adaklı, öğrenciler adına Cumhuriyet’in önemini anlatan bir konuşma yaptı.  Yeşilbağ Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu oratoryonun ardından öğrencilerin jimnastik gösterisi alkış topladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Törenin ilerleyen anlarında ilçedeki okullar arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Garnizon Komutanlığı adına Albay Salih Karakuş tarafından verildi. Tören tüm öğrencilerin bando eşliğinde yaptığı resmi geçitin ardından sona erdi. Törene AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.