Bağcılar‘da kara karşı 85 kişilik ekip

Bağcılar‘da kara karşı 85 kişilik ekip

Yoğun kar yağışının yaşandığı Bağcılar’da, belediye yaşamın olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 85 kişilik bir ekip, üç vardiya halinde 24 saatlik bir mesai ile çalışıyor. Buzlanma riski olan bölgelerde tuzlama çalışması yürüt


Yoğun kar yağışının yaşandığı Bağcılar’da, belediye yaşamın olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 85 kişilik bir ekip, üç vardiya halinde 24 saatlik bir mesai ile çalışıyor. Buzlanma riski olan bölgelerde tuzlama çalışması yürütülüyor. Kar küreme araçları da tıkanan yolların açılması için hazır bekletiliyor.

Yoğun kar yağışının olduğu Bağcılar’da olumsuzlukların yaşanmaması için Bağcılar Belediyesi tüm önlemleri aldı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yüzyıl ve Mahmutbey mahalleleri başta olmak üzere ilçe genelinde yoğun bir çalışma yürütülüyor. Özellikle rampa ve kuzeye bakan cadde ve sokaklar da tuzlanıyor.

İstanbul için kar yağışı ve buzlanma uyarısının verilmesinin ardından Bağcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım Birimi de İBB Afet Koordinasyon Merkezi ile koordineli olarak çalışmalara başladı.

Yoğun kar yağışı ile harekete geçen Bağcılar Belediyesi ekipleri üç vardiya halinde 24 saat hizmet veriyor. 85 personelin görev yaptığı çalışmalarda, buzlanma olmaması için tüm ana arterler ve ana arter niteliğindeki yollarda tuzlama çalışması yürütülüyor. Kar yağışının yoğunlaşmasıyla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü ekipleri de destek veriyor.

Ayrıca, Bağcılar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM tarafından da çalışmalar yürütülüyor.

Vatandaşların yağan kardan fazla etkilenmemeleri için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağlantı yolları ve anaarter niteliğinde bulunan sokaklar, bölgemizdeki dik sokaklar, kamu kuruluşları, okullar, sağlık ocakları, mahalle konaklan, muhtarlıklar, çarşı caddesi ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için bu bölgelerde daha yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.