Bağlıkaya: “Değişimin geldiğine inanıyorum”

Bağlıkaya: “Değişimin geldiğine inanıyorum”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ataköy’de 500’ ün üzerinde acente temsilcisiyle bir araya geldi. Bağlıkaya, acentelerin sorunlarını tartışarak yeni projelerinden bahsetti

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, dün akşam saat 19.00’ da Ataköy’de lüks bir otelde, 500’ ün üzerinde acente temsilcisiyle bir araya geldi. Bağlıkaya, acentelerin sorunlarını tartışarak yeni projelerinden bahsetti. Firuz Bağlıkaya, diğer adaylar tarafından kendisine yöneltilen eleştirileri de toplantıda cevaplandırdı.

“BENİM TURİZMDEN BAŞKA BİR İŞİM YOK”

Firuz Bağlıkaya, konuşmasında TÜRSAB’ın turizmin en önemli çatısıyken önemsenmeyen bir konuma geldiğini söyleyerek, holdingleştirildiğini vurguladı. Bağlıkaya: “TÜRSAB, şirketler kuruluşu, bir holding haline getirilmiştir. 11 tane şirketi olan meslek örgütü kendi mesleğini değil 11 tane başka iş yapıyordur. Kendi işine odaklanmış bir örgütün 11 tane farklı işi olur mu? Benim turizmden başka bir işim yok. Ben 12 sene sigortalı eleman olarak acentelerde çalıştım, sektörün her alanında terimi akıttım ve bugünlere geldim. Ben çekirdekten yetişme turizmciyim.” dedi.

 “ÇAĞIN GEREKLERİNE AYAK UYDURMAK İÇİN YENİLİK GEREKİYOR”

Bağlıkaya gazetemize verdiği röportajda, rakibi Başaran Ulusoy ile 12 sene önce genel sekreterliği dâhil toplam 7 yıl birlikte çalıştığını söyledi. Başaran Ulusoy’un bu 20. yıla adaylığını koyduğunu belirten Bağlıkaya: “Başkanımıza da hizmetleri için teşekkür ediyorum ama değişimin geldiğine inanıyorum. 18 yıl başkanlık için çok uzun bir süre turizm çok hızlı gelişiyor, çağ zaten çok hızlı bir çağ. Bizim mesleğimiz çok daha hızlı gelişiyor. Çağın gereklerine ayak uydurmak için yenilik gerekiyor, sektörümüz son derece dinamik bir sektör. Uzun yıllar başkanlık yapmak onun için iyi olabilir ancak sektörde bunu mesleği haline getirmek, sektör için pek hayırlı olmuyor. Dolayısıyla nezaket çerçevesinde bizde adaylığımızı açıkladık.” dedi.

“ACENTELERİN GERÇEK SORUNLARINA KONSANTRE OLAMAYAN BİR YAPI”

Firuz Bağlıkaya 3 yıl boyunca ikinci başkanlık yaptığını belirterek, sektördeki ana temel imkânları sağlayamadıklarını ve sektörün önünün tıkandığını ifade etti. Bağlıkaya bu konuyla ilgili olarak: “Transfer yapamıyoruz, hava yolları bizden ucuz bilet satıyor, kurumlar acentelik yapıyor neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Fakat ilerleyemiyorsunuz çünkü orada bir düzen var ve düzenin başında bir başkan var. Tamamen tek adam yönetimi, onu ikna ettiniz ettiniz. Seyahat acentelerinin gerçek sorunlarına konsantre olmayan bir yapının içinde çalıştığımızı fark edip ayrıldık. Emeklerimiz var ancak gerçekten yapılması gerekenleri yapamadık orada. Yapıyor olsak neden aday olayım zaten ikinci başkandım daha ne olacağım? Son 10 senedir seyahat acentelerinin lehine hiçbir yasa çıkmamıştır. Tam tersine elimizde münhasır bulunan hizmetlerimiz torba yasalarla başka kurumların yetkisine girmiştir. Biz bunları kamuya düzgünce anlatarak, işin çekirdeğinden yetişmiş bir meslek erbabı olarak bu işleri kamuya otoritelere düzgün anlatmamız lazım ki işlerimiz çözülsün.” şeklinde konuştu.

“DAHA ADİL, DAHA İYİ BİR SEÇİM”

Bağlıkaya, 5-6 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek olan TÜRSAB seçimlerinde 4500’ün üzerinde katılımcı olacağının altını çizdi. Firuz Bağlıkaya katılımın artmasına duyduğu memnuniyeti şu sözlerle açıkladı: “Farkındalık yarattık, meslekte yeni umut olduğumuzu insanlara anlatabildik. Şu an bizimle yarışan adaylar bundan öncede adaydılar. İnsanlar buradaki düzenin değişeceğine inandılar. Bize gerçekten inandılar dolayısıyla bu katılım arttı. Daha hakkaniyetli, daha adil, daha iyi bir seçim yapılacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.