Bakan Albayrak'tan dövizdeki krize ilişkin açıklama: Dolarla bir işiniz var mı?

Bakan Albayrak'tan dövizdeki krize ilişkin açıklama: Dolarla bir işiniz var mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan'ın "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz? sorusuna, ''Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı? '' diye cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk’te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Albayrak, "Ben ekonomiden anlayan biri değilim. Dolar yükselince telaşlanıyorum. Eyvah diyorum her şey pahalanıcak. Endişelenmeli miyiz?'' diye soran Ahmet Hakan'a, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı? diye cevap verdi.

Albayrak, ''Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. 2 sene önce de bu seviyelerdeydi. Düştü. İki sene öncesine kadar bugün Türkiye ekonomisi kırılganlıklarına göre çok güçlü. Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor" dedi.

'KUR ÇIKIP İNİYOR'

Albayrak, "Biz bir hayal dünyasında yaşamıyoruz. Kur çıkıp iniyor, küresel etkilerden kaynaklı Türkiye de etkileniyor tabii eskisine nazaran daha az etkileniyor. Bahane değil, çözüm üretme sorumluluğumuz var. Türkiye'de birileri tarafından gereksiz negatife yönelik ciddi bir operasyon var. Biz sorumluluk makamındayız. Biz şu an itibariyle bahane değil çözüm üretme noktasında sorumluluk taşıyoruz. Pandemi sürecinin normalleşme aşamasına başlamadık" dedi.

'ÖNEMLİ OLAN KURUN SEVİYESİ DEĞİL'

Albayrak, "Türkiye yabancı yatırımı çekecek, yatırımlara yönelecek. Burada faiz önemli bir husus. Reel yatırımcı açısından pandemi ve sürecinin normalleşmesine başlamadık. Türkiye atacağı adımlarla pozitif ayrışacağı için yabancı yatırımcıyı çekiyor. Türkiye faizde ve kurda daha az bağımlı olduğu güçlü bir sürece girecek. Önemli olan kurun seviyesi değil, rekabetçi olup olmadığı. Türkiye'de kur ilk defa rekabetçi ve Türkiye ekonomideki dalgalanmaları yönetebiliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.