Bakan Yıldırım: Köprü ve otoyollarla ilgili yol haritası daha sonra belli olacak

Bakan Yıldırım: Köprü ve otoyollarla ilgili yol haritası daha sonra belli olacak

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümüne katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü ve yolların halka arz olmasına ilişkin yol haritasının, Özelleştirme Yüksek İdaresi'nde yapılacak çalışmadan sonra be

Sinan Erdem Gösteri ve Spor Salonu, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü için gerçekleştirilen kutlamalara ev sahipliği yaptı. Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Başkanı Gülbey Sezgin ile Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca tarafından düzenlenen kutlamalara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Programa katılan Bakan Yıldırım, salona girmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otoyollar ve köprülerin özelleştirilmesi projesinin iptal edildiği şeklindeki açıklaması ile ilgili değerlendirme yaptı. Yeni süreçte öncelikle halka arz olmak üzere diğer opsiyonların, Özelleştirme Yüksek İdaresi'nde çalışılacağını belirten Yıldırım, toplantı sonucuna göre de bundan sonraki yol haritasının belli olacağını söyledi.

Kutlamalar, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. ESİAD Başkanı Gülbey Sezgin'in açılış konuşmasının ardından Bakan Yıldırım, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Kutlama için salona 20 bin Erzincanlının geldiğini belirten Yıldırım, "Ama biz biliyoruz ki Anadolunun her yanında Erzincan'da, Otlukbeli'nde, Çayırlı'da, Kemaliye'de, İliç'de, Refahiye'de 100 bin Erzincanlı kalpleri ve yürekleri ile burada. Onlara da selam gönderiyorum." dedi.

Kurtuluş günlerinin çok önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Bu günlerin önemini herkesten daha iyi anlayan bir yer var, can Erzincan. Erzincan çok acılar çekti. 1939 depreminde şehir yerle bir oldu. 40 bin evladını hakkın rahmetine gönderdi. Halkımız, Rus işgaline de eyvallah demedi. Rusları topraklarımızdan attı. 1992 depreminde de hemşehrilerimiz çok acı çekti. Birçok insanımız orada hayatını kaybetti. O yiğit hemşehrilerimizin, bu vatan için canlarını seve seve veren evlatlarımız için şükran günüdür. Onlar bize bu vatanı bıraktılar. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için canlarını verdiler. Biz de bu bayrağa gözümüz gibi sahip çıkacağız. Bugün, EKEV çok güzel bir program hazırlamış. memleketten esintilerle Erzincan'ın o güzel havasına, topraklarına gidip o günleri bir kez daha yaşayacaklar. Bizleri İstanbul'un en büyük salonlarından birinde bir araya getirdikleri için kutluyor ve teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldırım, "Bir bakalım, dünyada ülkeler krizden krize koşarken Türkiye kriz bir yana kalkınmada dörtnala yoluna devam etti. Türkiye'yi bölünmüş yollarla bir araya getirdik. Yolları birleştirip insanları bir araya getirdik. Hızlı tren ile hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Hızlı tren bu sene de Ankaradan İstanbula gidecek. Ankara-Sivas arası çalışmalar devam ediyor. Bu sene Erzincan-Sivas çalışması da başlıyor. Böylece İstanbul Erzincan arası 7 saate inmiş olacak. Artık hafta sonları Erzincan'a gidip orada vaktinizi geçirebileceksiniz. Oradan Eskişehir, Kütahya ve Konya'ya gidebileceksiniz. Havalimanlarını birer birer hizmete açtık. 10 sene önce uçakla seyahat eden vatandaşımızın sayısı 8,5 milyonken şimdi bu rakamı 65 milyona çıkardık." ifadesini kullandı. Yıldırım, 217 bin nüfusu olan Erzincan'da bir yılda uçakla seyahat edenlerin sayısını nüfusunun da üzerine çıkararak 230 bine yükselttiklerini söyledi.

Erzincan'ı 10 yıl içinde doğalgaz, üniversite ve çevre yoluna kavuşturduklarını açıklayan Yıldırım, "Erzincan ile Erzurum'u, bölünmüş yol ile birbirine bağladık. Erzincan'ı Sivas'a komşu kapısı yaptık. Erzincanımıza 11 profesör öncülüğünde açık kalp ameliyatları dahi yapılan bir üniversite hastanesi var artık. İnsanlar artık hastane yolunda ölmüyorlar." diye konuştu.

Erzincan'a kayak merkezi de kazandırdıklarını belirten Bakan Yıldırım, "Erzincan Üniversite kampüsünün hemen karşısında 1000 öğrenci kapasiteli polis meslek yüksek okulu yükseliyor. bunu da Erzincanımıza kazındırdık. Erzincan ilçelerinde Toki'nin adı yoktu. Bugün Üzümlü, Tercan ve Kemaliye başta olmak üzere 5.600 yeni konut yapılarak hemşerilerimize verildi." şeklinde konuştu. Bakın Yıldırım, konuşmasını, "Cenabı mevlam bize bir daha kurtuluş günleri yaşamayı nasip etmesin." diye tamamladı.

Konuşmasının sonunda Bakan Yıldırım'a, Gülbey Sezgin ve Sadık Ağca tarafından Türkiye'nin karayolları haritası üzerine kendi fotoğrafı konulmuş bir tablo hediye edildi. Yıldırım, daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kutlamalara katılan herkese selam ve sevgilerini iletti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.