Bakırköylüler, Çanakkale'ye şehitlerini anmaya gidiyor

Bakırköylüler, Çanakkale'ye şehitlerini anmaya gidiyor

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen “98. Yılında Çanakkale’ye Şehitlerimizi Anmaya Gidiyoruz” etkinliği 16 Şubat’ta başlayarak 5 hafta sürecek.

Türk tarihinin oluşmasında Çanakkale Zaferlerinin çok büyük önemi olduğunu belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,”2007 yılında başlattığımız ve her geçen yıl ilginin arttığı Çanakkale’ye Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce geziler düzenledik. Şu ana kadar da yaklaşık 30 bin Bakırköylü yurttaşımız “Çanakkale’ye Şehitlerimizi Anmaya Gidiyoruz” etkinliğimize katılmıştır.

Amacımız geziye katılanlara sadece Çanakkale’yi göstermek değil, bu yerin önemini ve yaşananları anlamalarını sağlamaktır.
Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından olmuştur. Dostlukla-Düşmanlığın, Nefretle-Sevginin, Neşe ile Hüznün bir araya gelip kaynaştığı yerlerdir.

Mustafa Kemal’in askerlerine “Ben size taaruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” emri savaşların kaderinin değişmesinde önemli rol oynamıştır.

Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in,” Sizi vatanı için, milleti için,namusu için canını ortaya koyan böyle insanları bu kadar mı tanıyorsunuz? Eğer siz onları tanımazsanız; geleceğini göremezsiniz. Hedefleri bilemezseniz.”sözünden yola çıkarak, zayi olan yaklaşık 253 bin Mehmetçik’imizin anısına, ziyaretlerimize devam edeceğiz. “dedi.

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da, geziyle ilgili kayıtların Cumhuriyet (Özgürlük ) Meydanı’nda bulunan Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde alınacağını, bilgi almak isteyen yurttaşların 414 97 77 numaralı telefondan dahili 3206 ve 3209 numaraları aramalarını istedi. Tezkan, önceki yıllarda Çanakkale’ye giden yurttaşların gezi için başvuruda bulunmamasını ve kayıt yaptırmaya gelen Bakırköylülerin yanlarında BAKKART ile nüfus cüzdan fotokopilerini bulundurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Geziye kayıtlar bugün başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.