Başakşehir’den Mısır’a Büyük Destek

Başakşehir’den Mısır’a Büyük Destek

İstanbul’un bir çok ilçesinde olduğu gibi Başakşehir’de Müslüman ülkeler için gözyaşı vardı. Bölge halkı Mısır ve Suriye başta olmak üzere birçok İslam ülkelerinde yaşanan zulümleri protesto etti. Çok sayıda vatandaşın yer aldığı mitinge kadın ve çoc

Başakşehir  Gençlik Platformu bünyesinde  toplanan ve Ak Parti Başakşehir Gençlik Kolları’nın  desteğindeki eylemde binlerce kişi,  Sular Vadisi’nde Mısır ve Suriye’deki  kanlı müdahaleyi protesto etti. Bu ülkelerde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

‘Yaşanan Zulme Sessiz Kalamayız’

‘Sen yoksan bir kişi eksiğiz’ sloganıyla yapılan organizasyonda katılımcılar, tekbir ve dualar eşliğinde ‘Yanındayız Seninleyiz Mursi’,  sloganlarıyla  Mısır’daki ‘Darbeye hayır’ pankartları açıldı. Eylemciler, Mısır direnişinin  sembolü olan Mısırlı Rabia’nın  4 parmakla oluşturduğu "Rabia" işaretini yaptı.  571 Gençlik Hareketini temsilen Muhammed Enes Ceyhan yaptığı konuşmada “Hz. Ali, haksızlığa sessiz kalırsan, hem hakkını, hem de şerefini kaybedersin buyurmuştur. Siz Başakşehirliler  zulme sessiz kalmayın ve dualarınızı eksik etmeyin” şeklinde konuştu.

Yürüyüş, Sular Vadisi’ndeki  Anfi Tiyatro’da yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Gençlik Platformu’nu temsil eden Hamit Birgül ise “Başakşehirliler de İslam coğrafyasında yaşanan zulme sessiz kalmasın istedik. Bu organizasyonda desteklerini bizden esirgemeyen Başakşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Zafer inananlarındır” dedi.

Bir başka temsilci Furkan Erten “Başakşehir’de Mısır’da ki olayların başlangıcından itibaren sadece bir etkinlik gerçekleştirildi. Biz Başakşehir’de ki suskunluğu bozmak, Mısır, Suriye ve zor durumda olan İslam ülkeleri için üzülen insanların olduğunu göstermek istedik.  Başakşehirlilerin sessiz kalmadığını göstermek için buradayız. Rabbim bu yolda yürüyen ayaklarınıza zeval vermesin. Masumlar ölürken biz bu sessizliği bozarız. Bu bir meydan savaşıdır ve kimsenin bu savaşı trübünden izleme lüksü yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.