Başakşehir’in Yolları İnsan Odaklı

Başakşehir’in Yolları İnsan Odaklı

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Başakşehir 5. Etap Ertuğrul Gazi Caddesi ile başlatmış olduğu “prestij yol” çalışmasını, Yeşil Vadi Caddesi ile devam ettiriyor.

Başakşehir Belediyesi artan nüfus ve trafik göz önüne alınarak oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için ilk olarak Başakşehir 5. Etap Ertuğrul Gazi Caddesinden başlatılan prestij yol çalışması, devam ediyor.   Yapılan çalışmada korumalı yaya kaldırımları, düzenli araç park alanları ile kullanışlı bir hal alırken, ışıklandırma sistemleri ile cadde modern bir hal alıyor.
 
Her Mahalleye Bir Prestij yol
İlçede her mahalleye, kendi dokusuna uygun bir prestij yol oluşturmak için yola çıkan Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeşil Vadi Caddesi çalışmasına başladı. Üç etaptan oluşan proje Ertuğrul Gazi caddesinin bitim noktasından başlayarak devam edecek.
 
Engellilerin hayatı kolaylaşıyor
Yapımı devam eden Yeşil Vadi Caddesini Prestij yola dönüştürme çalışmasında, caddenin 1500 metrelik kısmı 3 etap halinde tamamlanacak. 30 metre genişliğindeki imar yolu olan Yeşil Vadi Caddesinin en kesitinde 7 metrelik araç yolu, tretuar, yeşil bant, orta refüj ve aydınlatma bulunuyor. Yolda ayrıca araçların trafiğe engel olmadan bekleme yapabilmeleri için araç cepleri de yer alıyor.
Proje kullanılan malzeme ve uygulamalarıyla da insan odaklı bir hizmet sunuyor. Yol çalışmasında normal parke taşına göre ömrü çok uzun olan plak taşları kullanılarak yapılan çalışmanın uzun yıllar vatandaşlara hizmet vermesi hedefleniyor.  Ayrıca, caddenin kaldırımı boyunca Başakşehir’in yeşil doğası ile uyumlu yeşil bantlar oluşturularak estetik bir görünüm kazandırılıyor.
 
Kaldırımdaki kılavuz yönler, engellilerin hayatını kolaylaştıracak
Belediye tüm projelerinde olduğu gibi bu çalışmada da engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için modern uygulamalar gerçekleştiriyor.
Yeşil Vadi Caddesi kaldırımlarında görme engelliler için kılavuz yön zeminleri uygulanıyor. Böylelikle engelli vatandaşlar zemine yerleştirilen plakalarla yolu hissedebilecek.
Araçların bir kaza durumunda yoldan çıkarak yayalara zarar vermemesi için yol boyunca sabitlenen taş dubalar yerleştiriliyor. Cadde boyunca yayaların karşıdan karşıya güven içerisinde geçebilmeli için hız kesici tümsekler ve yaya geçişleri de yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.