Bayrampaşa'da kentsel dönüşümün startını Topbaş verdi

Bayrampaşa'da kentsel dönüşümün startını Topbaş verdi

Bayrampaşa’da depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen yaklaşık 20 bin metrekarelik sanayi alanının yıkımına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, baret takarak iş makinesi kullandı ve yıkım işlemini başlattı.


İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. Başbakan Erdoğan’ın Esenler’de başlattığı çalışma sonrası, Bayrampaşa’da da sanayi alanı olarak kullanılan yerlerin yıkımına başlandı. Yıkım işleminin yapıldığı alanda düzenlenen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,“Dünyada her alanda gerçekleşen değişim ve dönüşüm biz de bu şehirde beraberce sağlıklı yaşam alanları oluşturmak adına gerçek anlamda şehir yapmak adına yeniden düzenleme yapmak zorundayız. Bunu sadece biz yapmıyoruz. Uzak Doğu’da Çin’den başlayan Amerika’ya kadar değişim ve dönüşüm var.” dedi.

Kendilerine bazı çalışmalarda engel olunduğunu belirten Topbaş, “Geçtiğimiz yerel seçimlerde bu kentsel dönüşümden bahsettiğimizde, vatandaşlara, ‘Aman sakın ha, sizi evinizden yerinizden edecekler’ dediler. Bazı bölgelerde maalesef insanlarımızı inandırdılar. Çünkü dürüst insan her söze inanır. Herkesi kendisi gibi bilir. Bizim çalışmalarımıza bazı yerlerde engel olmayı başardılar.” ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu’da 23 Şubat’ta Başbakan’ın da katılacağı bir program yapacaklarını anlatan Topbaş, “Sümer Mahallesi’nde maalesef 3-5 yıl önce yapılan çalışmayı yeni bitirebildik. Oradakilere şunu söylüyorlar; ‘Bu binalar o kadar güzel oluyor ki, siz burada yaşayamazsınız’ diyorlar. Şu anda o yapının değeri 400 ila 600 bin lira değer arasında. Bazı mahallerde buraları ‘sakın dönüştürmeyin’ diyorlar. Çomak sokmak isteyenler var. Milletimiz buna itibar etmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından iş makinesinin direksiyonuna geçen Kadir Topbaş, yıkımı başlattı. Makineyi kullanmakta zorlanan Topbaş’a makinenin operatörü yardımcı oldu. Yıkım alanındaki çalışmaları izleyen Topbaş, daha sonra tören alanından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.