Baz istasyonlu atletizm salonu!

Baz istasyonlu atletizm salonu!

GSİM, Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’na 5 adet baz istasyonu ve yükselticiler konulması için bir firma yile iki yıllığına 30 bin TL’ye anlaştı.

Sonunda bu da oldu. Mahallelere konulduğunda bile insan sağlığına zararlı olması nedeniyle tepki toplayan baz istasyonları spor salonu içlerine kadar girdi! Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) tarafından bir telefon firmasına iki yıllığına 30 bin TL’ye kiralandı. Salonun pist kenarına 2 adet, tavana ise 3 baz istasyonu ve yükselticiler konuldu. Pistin kenarındaki iki baz dikkat çekmemesi için saç levhalarla kamufle edildi. Atletler, “Bu baz istasyonları ile sağlığımız ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacak. İnsan sağlığına verilen değer bu mu?” dediler.

‘SÖZLEŞMEYİ YENİLEMEYECEĞİZ’
BAZ istasyonlu atletizm salonunun bu görüntüsünden sonra salonu devralan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Salonun içine konulan baz istasyonu sporcu, hakem, antrenör ve seyirci sağlığı açısından kabul edilemez bir olaydır. Sözleşme bizim salonu devraldığımız tarihten önce yapılmış. Biz Atletizm Federasyonu olarak sözleşmeyi kesinlikle yenilemeyeceğiz” diye konuştu. Spor İl Müdürü Numan Güzey, “Baz istasyonu salonun içine kaçak kurulmuş olabilir” ifadesini kullandı. Bu arada baz istasyonlu salonda iki de rekor kırıldı. Atletizm İl Temsilciliği Yarışmaları 60 metre yıldız erkeklerde Aykut Ay 6.94 ile, 800 metre genç kızlarda Ümmühan Karaçadır 2:10.39 ile yeni salon rekorlarının sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.