Beşiktaş'tan büyük yardım

Beşiktaş'tan büyük yardım

Madenci ailelerinin acılarını paylaşmak üzere Soma'ya giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, madenzedelere konut müjdesi verdi.

      Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Haznedar ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Belediyesi ile birlikte Soma’da hayatını kaybeden madenci aileleri için konut yapılması projesi oluşturulduğunu ve kulübümüzün de bu projeye katkı sağlayacağımızı belirtti.
     Orman, milletimiz için çok acı veren maden faciasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

  “Çok üzücü, milletimiz için çok üzüntülü bir durum. Allah hayatını kaybeden madencilerimize rahmet etsin. Ölen kardeşlerimizin ailelerine de sabır versin. Ülkenin en eski ve en köklü sivil toplum örgütü olan Beşiktaş, her konuda olduğu gibi toplumsal olaylarla ilgili konularda da çok duyarlı bir camiadır.

  Biz deprem olduğunda Van’da ve Elazığ’daydık… Şimdi’de Soma’ya geldik. Çok üzüntülüyüm. Söyleyecek çok kelime bulamıyorum. Beşiktaş Belediyesi Başkanının ortaya koyduğu konut projesi var. Madencilerin ailelerine verilmek üzere Beşiktaş Evleri, Beşiktaş Konutları yapılması projesine biz de katkı sağlayacağız. Bu konuyu ilk yönetim kurulumuzda gündeme alacağız. Beşiktaş kulübü olarak bu projeyi yapmak istiyoruz.

  Deprem bölgesinde okullar yapmaya devam ediyoruz. Burada da konut verebilirsek… Bu yarayı sarmak elbette ki mümkün değil. Bir nebze bizim de bir katkımız olsun istiyorum.

  Acılı ailelere ve Türk ulusuna sabır diliyorum. Başımız sağolsun."
       Başkan Orman, Cumartesi günü Gençlerbirliği ile oynayacağımız karşılaşmanın bilet satış gelirlerinin Soma’ya bağışlanmasıyla ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

  “Olaydan sonraki ilk dakikada yaptığımız bir planlamaydı. Olayı duyar duymaz aldığımız bir karardı. Bunun üzerine daha fazla proje geliştirip buradan elde edilecek paraları konut yapımı projesine aktarmak istiyoruz. Belediye başkanımız güzel bir proje ortaya koydu, ben de çok beğendim. Birçok proje daha ortaya koyacağız.
   Vatandaşlarımızın bir nebze dertlerine ortak olabilmek için buradayız. Onlarla burada birlikte olmak ve acılarını paylaşmak için geldik.
   Bu acıyı maddi bir şeyle örtemeyiz. Onlara elimizi değerek, temas ederek, bir nebze acılarını üzerlerinden alabilirsek ne mutlu bize.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.