Beykoz'da Mülkiyet Sorunu Ortadan Kalkıyor

Beykoz'da Mülkiyet Sorunu Ortadan Kalkıyor

Beykoz’da yıllardır devam eden mülkiyet sorunu, 2/B arazilerinin hak sahiplerine satışıyla ortadan kaldırılması planlanıyor.

      Orman vasfını yitiren arazileri kapsayan 2/B yasasının 2012 yılında yürürlüğe girmesinin ardından Beykoz'da bulunan 25 bin hak sahibi tapularına kavuşacak. Tüm vatandaşların tapulu ve imarlı yaşama kavuşması için büyük gayret gösteren Beykoz Belediyesi yasada yer alan proje alanı uygulamasını hayata geçirecek.

Hiç kimse hak kaybına uğramayacak

     Rayiç bedel fiyatlarının ilçe sakinlerinin alım gücüne göre yüksek olması üzerine özel proje alanı uygulamasına yönelen Beykoz Belediyesi, hak sahiplerinin arsalarını daha kolay alabilmesi amacıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu.

Tapu işlemleri ilk Gümüşsuyu’ndan başlanacak 
      İlk 9 mahalle olan Gümüşsuyu, İncirköy, Soğuksu, Yenimahalle, Çengeldere, Fatih, Çiftlik, Yavuzselim ve Baklacı Mahalleleri’nin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından arazide tespit çalışmaları tamamlandı. Eğer çalışmalar planlanan hızda giderse 1 Nisan 2014’e kadar hak sahipleri tapularına kavuşmuş olacak.

%40’a varan indirim Avantajı

      Arazilerin satışında vatandaşlara kolaylık sağlamak üzere geliştirilen proje alanı uygulamasıyla %40’a kadar daha uygun alma imkânı sağlanacak.

Proje Alanı Sayısı 25’e Çıkıyor

      Beykoz Belediyesi başlangıçta 9 olarak belirlediği proje alanı sayısını daha çok ilçe sakininin yararlanması amacıyla 25’e çıkarma kararı aldı.

     10 köy ve 6 mahalle olarak yeni belirlenen bu bölgelerde satış fiyatını kendi belirleyecek olan Beykoz Belediyesi, satışları %50’ye varan indirimle yapacak. Ancak bu yeni proje alanlarında satışlar kadastral parsel üzerinden yapılacak.

     2/B’nin ilçe için bir devrim olduğunu söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; “İlçenin en büyük sorunu olan 2/B sorununu çözmek, ilçeyi ilgili bakanlık ve hükümet nezdinde doğru anlatmak için büyük gayret gösterdik. 2/B ilçe için devrim niteliğinde bir karardır. Beykoz’da yer alan 19 bin 100 parsel hak sahibinin olacak. Bu kararla ilçenin nesilden nesile miras kalan mülkiyet problemi son buluyor. Beykoz 2014’e girerken mülkiye sorununu %95 çözmüş olacak. 2/B ve tapu satışlarından elde edilen gelir belediyenin kasasına gireceği için gelirimiz de artacak. Bu gelir yine ilçenin kentsel dönüşümünde kullanılacak. Bu imkânı Beykoz’a biz kazandırdık, bununla da gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.