Beylikdüzü'nde her yer turuncu oluyor

Beylikdüzü'nde her yer turuncu oluyor

“Dünyayı Turuncuya Boyayalım” projesine Beylikdüzü Belediyesi de katıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Beylikdüzü Kent Konseyi, 25 Kasım- 10 Aralık tarihleri arasında devam edecek etkinliklerin ilkini gerçekleştirdi

Dünyayı Turuncuya Boyayalım” projesine Beylikdüzü Belediyesi de katıldı. “Dur de Olmaz de Kadına Şiddeti Engelle” ana sloganı ile sürece katkı veren Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Beylikdüzü Kent Konseyi, 25 Kasım- 10 Aralık tarihleri arasında devam edecek etkinliklerin ilkini gerçekleştirdi. Her yerin turuncu objelerle donatıldığı etkinlikte kadınlara turuncu yakalıklar dağıtıldı, perküsyon şov ve yapılan lirik dansla kadına şiddet sorununa dikkat çekildi.

İLK ÇALIŞMA ADNAN KAHVECİ MAHALLESİ KAPALI PAZAR ALANI’NDA

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kent Konseyi, Dünya’da kadına ve kız çocuklarına karşı gösterilen şiddete bir son vermek için yürütülen uluslararası projeye destek veriyor.

Beylikdüzü’nde 25 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında 15 gün boyunca sürecek bir etkinlik programı hazırlayan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilk farkındalık çalışmasını Adnan Kahveci Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda hayata geçirdi.

1534habericerigi.jpg

SORUNUN KAYNAĞINA İNMEK GEREKİYOR

 Organizasyona Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. Dilek İmamoğlu, “Birleşmiş Milletler’in dâhil olduğu uluslararası projeye destek vermek amacıyla buradayız. Kadına yönelik gösterilen psikolojik ve fiziksel şiddete karşı bu kampanyada 25 Kasım-10 Aralık arası dünyayı turuncuya boyuyoruz. Asıl bundan sonra nasıl olacak merak ediyorum. Süreç, turuncu mu devam edecek, siyah mı? Kadın cinayetleri erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. Bunu gerçekten sorgulamak gerekiyor. Sorunun kaynağına inmek gerekiyor. Ben bunun ancak ve ancak eğitimle mümkün olabileceğine inanıyorum. Topluma bu bilinci yerleştirmeliyiz. Aksi durumda bir adım ileriye gidemeyiz. Asıl hedefimiz biz kaç kadına ulaşabiliriz olmalı. Elbette biz de Beylikdüzü olarak kadın cinayetlerinin sona ermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ŞİDDETE SESSİZ KALMA”

Turuncu balonların etrafı süslediği alanda kadınlar; “Şiddete Sessiz Kalma, İş Hayatında Daha Çok Var Olmak İstiyorum, Yaşam Hakkımı İstiyorum, Dur De, Olmaz De Kadına Şiddeti Engelle” sloganlarından oluşan pankartlar açtı. Belediye ve kent konseyi ekipleri turuncu fularları ve dağıtılan turuncu renkteki keçeli çiçek yakalıklarla projeye dikkat çekmeye çalıştı. Ayrıca Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışanları harika bir perküsyon şov yaptı, “Kadına Şiddete Son” dercesine vurdukları darbukanın sesi alandaki insanların ilgisini topladı. Lirik dans ekibindeki dansçılar ise şiddet gören kadının psikolojisini yansıttıkları dansla farkındalık yaratmaya çalıştı.

habericerigi1535.jpg

15 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Dünya’yı Turuncuya Boyayalım” etkinliği Beylikdüzü’nün farklı noktalarında 15 gün boyunca devam edecek ve kadına şiddetin sonlandırılması konusunda vatandaşlar bilinçlendirilecek. Dünya çapında yaratılmaya çalışılan farkındalığa elini uzatan Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kent Konseyi ekibi proje kapsamında ayrıca; esnaf, sağlık ocağı, hastane önü, muhtarlık ve kafe ziyaretleri, bisiklet turu, söyleşi, yürüyüş, sinema ve kısa film gösterimi gibi eylemlerde bulunacak. Beylikdüzü’nde etkinlik yapılacak alanlar turuncu objelerle donatılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.