Beyoğlu-Cenova kardeş oluyor

Beyoğlu-Cenova kardeş oluyor

Beyoğlu’nun kardeş şehirleri arasına İtalya’nın Cenova kenti de katılıyor. Haziran ayında imzalanacak protokolle iki şehir resmen kardeş olacak. Bükreş’le de anlaşma imzalamak üzere olan Beyoğlu’nun kardeş sayısı böylece 12’ye yükselecek.

“Büyüleyici Şehir Cenova” isimli fotoğraf sergisinin açılışı dolayısıyla ülkemize gelen Cenova heyeti, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan’ı makamında ziyaret etti.

Cenova Belediyesi Başkan Yardımcısı Carla Sibilla başkanlığındaki heyette İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Türkiye’nin Cenova Fahri Konsolosu Giovanni Guicciardi, fotoğrafları sergilenen sanatçı Stefano Goldberg, sponsor THY adına Cenova Ofis Müdürü Ufuk İnal ile yine sponsor firmalardan Ansaldo Energia adına Michaela Montecucco yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Demircan, iki şehir arasındaki dostluğun 600-650 yıl öncesine dayandığını belirterek “aralarında yoğun ticari ve kültürel bağlantılar bulunan iki liman şehrimiz o zaman da kardeşti.” dedi. “Yıllar sonra yeniden kardeşlikle taçlanacak buluşmalar” hakkında bilgi veren Demircan “gerekli yazışmalar başlatıldı. Resmi işlemler tamamlanmak üzere. İnşallah Haziran ayında Cenova’yı ziyaret edip siz dostlarımızla kucaklaşacak ve imzaları atacağız. Giderken boş gitmeyeceğiz. Sanat, kültür insanlarımızdan bir grubu da getireceğiz.” diye konuştu.

Fahri Konsolos Giovanni Guicciardi de, iki şehir arasındaki yakınlaşmanın 5 yıl önce başladığını ve Beyoğlu’ndan gelen bir heyetin bu dostluğun temelini attığını belirterek, “fotoğraf sergisi 650 yıl önce Cenevizlilerin Galata’ya yerleşmesi ile başlayan tarihi bağları daha da güçlendirdi. Artık kardeş olmaya çok yakınız” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer kardeşler
Beyoğlu’nun daha önceki yıllarda kardeşlik protokolü imzaladığı diğer şehirler şunlar:
Üsküp (Makedonya), Mannheim (Almanya), Seul Seongbukgu (Güney Kore), Sidi Bernossi (Fas), İlichevsk (Ukrayna), Benal Madena (İspanya), Pecs (Macaristan), Dortmund (Almanya), Berlin Mitte (Almanya), Brüksel Schaerbeek (Belçika)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.