Bilge kral Esenler'de anıldı

Bilge kral Esenler'de anıldı

Bosna Hersek’in Bilge Kral lakaplı merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, düzenlenen bir programla Esenler’de anıldı

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için anma programı düzenlendi. AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen programa; Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Türkan Dağoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Ak Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu, merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in komutasında subaylık yapan Bosna Hersekli General Şerif Patkoviç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından hem Türk hem de Bosna marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bu milletin gönlünde yer eden insanları unutturmamayı amaç edindiklerini söyleyerek, bu anlamda Bilge Kral Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i anmak ve onu anlamak istediklerini belirtti.

TEK BAŞINA ÜNİVERSİTEYDİ

Özkan’ın ardından program, ESEV (Esenler Belediyesi Sanat Evi) Tiyatro Grubu’nun gösterisiyle devam etti. Gösteriden sonra kürsüye gelen Ak Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in önemli hizmetlerde bulunduğuna dikkat çekerek, Bilge Kral’ın evrensel bir düşünür olduğunu söyledi. “ O adeta tek başına bir üniversiteydi” diyen Kansu, İzzetbegoviç’in bir çok kişiyi yetiştirdiğini söyledi. İzzetbegoviç’in tüm insanlığa mal olduğunu söyleyen Kansu, O’nu herkesin anlaması gerektiğini vurguladı. Kansu, “Güçlü Türkiye sayesinde Bosna Hersek, kıyamete kadar bağımsız yaşayacak” diye konuştu.
Programda konuşan sürpriz konuk Bosna Hersekli General Şerif Patkoviç, böyle bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı ve, “Biz hatip değiliz, konuşamayız. Biz silahlarımızla o savaşta konuştuk” dedi.  1992- 1995 yılları arasında Bosna Hersek’te yaşanan savaşta görev aldığını anlatan Patkoviç, İzzetbegoviç’ten çok şey öğrendiğini söyledi. İzzetbegoviç’in herkesin kalbinde yer aldığını ifade eden Patkoviç, “En büyük öğretmenimizdi. Biz ondan çok şey öğrendik. Biz eğilmedik, diz çökmedik. Dimdik duruyoruz. Kıyamet gününe kadar sizlerle birlikte ayakta duracağız” dedi.

ALİYA’NIN MİRASINI KORUMALIYIZ

Program, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasıyla devam etti. Göksu, Bosna Hersek’te ne kadar acı yaşanmışsa,  tüm Müslüman toplumunun da o acıları yüreğinde hissettiğini söyleyerek, “Gün oldu çok ağladık, çok büyük duygulara kapıldık. Ama onlar orada dimdik durdu. Biz de burada dimdik durduk” dedi. Aliya İzzetbegoviç’in mirasını Türkiye’deki kardeşlerine bıraktığını söyleyen Göksu, “Bizlere düşen çok önemli bir görev var: Aliya’nın mirasını korumak, O’nu anmak, ya da anlamak” dedi.
Gazze, Afrika, Somali ve Arakan gibi yeryüzünde yaşanan insanlık dramlarına dikkat çekerek sözlerine devam eden Göksu, “Bizlerin ağlamaya, gülmeye, oynamaya, oynaşmaya vakti yok. Bir insanlık bizden müjde bekliyor. O müjdeyi ortaya koyacak sizlersiniz. İnsanlığın dirilişi, uyanışı bizlerin gayretiyle olacak” şeklinde konuştu.

BOSNA’LI SANATÇIDAN KONSER

Göksu’nun ardından konuşan AK Parti Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Türkan Dağoğlu, Aliya İzzetbegoviç’in çok büyük hizmetleri olduğunu vurguladılar. Yapılan konuşmaların ardından Bosna’lı sanatçı Zeyd Şoto bir konser vererek dinleyicileri mest etti. Program, günün anısına plaket ve hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.