'Bir Başkadır Benim Memleketim' projesinin gala gecesi gerçekleştirildi

'Bir Başkadır Benim Memleketim' projesinin gala gecesi gerçekleştirildi

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ isimli projenin gala gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Çırağan Sarayı’nda yapılan gala gecesine başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkan Sabancı, Acun Ilıcalı, Hülya Avşar başta olmak üzere magazin dünyasından önemli isimler katıldı.

Emine Erdoğan gecede yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ihtiyaç içinde olan okulların proje kapsamında öncelikte olmasını çok isabetli bulduğunu dile getirdi. Emine Erdoğan konuşmasına Hz. Mevlana’nın sözüyle devam etti: “Burada Hz. Mevlana’nın sözünü sizinle paylaşmak istiyorum. Diyor ki ‘Parmaklarınla gözlerini sımsıkı kapat. Dünyadan hiçbir şey göremezsin. Ancak sen göremiyorsun diye alem yok diyemezsin’ Evet toplumun görmüyor olması, Doğu ve Güneydoğu’da bulunan el uzatılması gereken okullarımızın önemini azaltmıyor. İnanın belki bu okullar olmasaydı yüzlerce, binlerce çocuğumuz eğitim imkanından yoksun kalacak, okula gidemeyecekti. Belki de binlerce kızımız okuma yazma dahi öğrenemeden hayatlarını sürdüreceklerdi. Bugün burada yapılan mütevazi kampanya inanıyorum ki çok güçlü bir umut ışığı olarak çocukların ufkunu aydınlatacaktır. Değerli kardeşlerim hepimiz zaman zaman toplumsal sorunlardan şikayet ediyoruz. Yoksulluk, eğitimsizlik, çarpık kentleşme, göç gibi sorunlar kimi insanları doğrudan etkilerken kimilerini dolaylı yollardan etkilemektedir. Zengin de olsa eğitimli de olsa her insan yaşadığı toplumun sorunlarını mutlaka hisseder. Önemli olan burada şudur; sorunlar karşısında sadece şikayet mi edeceğiz, yoksa sorunu çözmek için mücadele mi vereceğiz. Yaygın olan bir deyimle karanlıktan şikayet mi edeceğiz, yoksa karanlığa mum mu yakacağız. Bizler hepimiz aynı gök kubbenin altındayız. Bir başkadır benim memleketim isimli sosyal sorumluluk projesinden dolayı TİKAD’ın başkanını ayrıca tebrik ediyorum. TİKAD’ın Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde ihtiyaç içinde ki okullarımızı merkezine alan bir proje geliştirmesini son derece isabetli buluyorum. İhtiyaç içinde okulların belirlenmesi hayır severler ve sivil toplum örgütleri tarafından bu okulların desteklenmesi ülkemiz adına heyecan verici bir gelişmedir.”

Galanın açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut ise Emine Erdoğan’ın projelerine çok destek olduklarını ve bundan dolayı onur duyduğunu dile getirdi. Başkan Bulut konuşmasına şöyle devam etti: “TİKAD kurulduğu günden beri Sayın Emine Erdoğan’ın desteğini her zaman yanımızda hissettik. Değerli Hanımefendi Emine Erdoğan ise her zaman projelerimize inandı ve yanımızda oldu. Acaba kadınlar eve mi kapatılacak söylemlerine ön yargılarla yaklaşılırken biz yüreğimizle hareket ettik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kadın her alanda olmalı. Kadın Genel Kurmay Başkanı bile olmalıdır. İnsanlık adına ülkemizin geleceği adına Sayın Başbakanımız yorulmadan, eşleri yorulmadan çalışıyorlar. Çok büyük bağışçımız, TİKAD’ın da onursal üyesi olan Koç Vakfı Başkanı Semahat Ersay Hanımefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Anteplileri ben hep örnek gösteriyorum. Antepli iş adamlarına çok teşekkür ediyorum.”

Genel Başkan Nilüfer Bulut’un ardından kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, özellikle proje isminin ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bakan Şahin, “Öncelikle Sayın Başkana bu projenin ismi için çok teşekkür ediyorum. Zaten bizim memleketimiz bir başkadır. Havasına, suyuna, taşına, toprağına bin can fedadır. Böyle bir memleketin evlatlarıyız. Nereye gidersek gidelim bize dünyanın en güzel memleketi bile deseler biz yine kendi memleketimize daha güzel deriz. Çünkü bizim güçlü bir insan kaynağımız var. Hepimizin bildiği bir şey var, tarihin bize bıraktığı miras var. Çok ortak bir geçmişimiz var. Şanlı şerefli geçmişimiz var. Şuan büyük bir ortaklık içerisindeyiz. En temel ortaklığımız insan olma ortaklığımız. Hem de bunu sadece kendi içimizde de yapmıyoruz. Bu duygu o kadar büyük ki her yerde beraberiz. Bu duygumuz o kadar kuvvetli ki Somali’de beraberiz. Pakistan’da beraberiz. Van’da beraberiz. İşte başkadır benim memleketimin insanları. Güçlü toplum güçlü insanlardan oluşur. Tabi ki eğitim değince bütün bakanlıkları ilgilendiren temel bir alandır. Çünkü uğraştığımız birçok sorun cehaletten geliyor. Özellikle eğitim konusunda daha da güçlenmemiz gerektiğini biliyoruz. Sizinle başardığımız çok önemli şeyler var. Özellikle eğitim alanlarında. Kızlarımıza ve erkeklerimize yüzde 98 gibi eşit eğitim imkanı sunabiliyorsak bunu sizinle beraber başardık. Haydi kızlar okula kampanyası, baba beni okula gönder kampanyası, birçok eğitimle ilgili kampanya sivil toplumun hep yanımızda oldu, kampanyada temel eğitim de bunu başardık. Şimdi amacımız ve muradımız yüksek eğitimde de bu başarıları kazanmaktır. Orada da size çok sevindirici bir rakam söyleyeceğim 10 yıl önce yüzde 19’du bugün yüzde 45’leri yakaladık.Çok önemli bir şey cehaletle savaşta hiç durmadan yolumuza devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahneye Acun Ilıcalı çıkarak, muhabirlik zamanlarında başından geçenleri anlattı. Ilıcalı, muhabirlik zamanlarında yaşadığı günleri anlatan videoları izletti. Gala gecesinin sonunda sahneye Hülya Avşar çıkarak şarkılarını seslendirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.