Bluestaff ve Indigo Shaft'ta

Bluestaff ve Indigo Shaft'ta

Indigo, iki haftada bir Cuma geceleri Shaft'ta sahne alıyor.

Indigo2002 yılında kurulan Indigo, yıllar içinde yaşadığı eleman değişikliklerine rağmen her zaman belli bir tarz ve müzikaliteyi korumayı hedefleyerek özellikle Beyoğlu müdavimlerinin en çok tercih ettiği topluluklardan biri haline geldi. Güncel popüler parçaların yanısıra 80'li ve 90'lı yıllara uzanan bir pop-rock ziyafeti sunan grup, İstanbul'daki düzenli performanslarının yanısıra Yalova, Muğla (Bodrum, Marmaris), Eskişehir, Bursa ve Antalya gibi değişik şehirlerde de sahne almaya devam etmekte.

Yankı Sivrikoz
: Vokal
Eray Uygur: Gitar, geri vokal
Tansu Kızılırmak: Bas gitar, geri vokal
Gürkan Kömürcü: Klavye, geri vokal
Şükrü Kazaz: Davul

Bluestaff
Bluestaff 2009 yılında Cenk Can (gitar) ve üç müzisyen kardeş Murat Tahtacı (klavye), Burak Tahtacı (bas gitar) ve Şafak Tahtacı (davul) tarafından kuruldu. Yıllardır dinledikleri ve sevdikleri klasikleşmiş blues ve rock şarkılarını kendi yorumları ile harmanlayıp farklı bir sound yakalamayı amaçlayan Bluestaff, müzik yolculuğuna 2012 yılında Mertkan D. Yılmazer (vokal), Ali İzzet Çalışkan (armonika & trompet) ve Ergin Sevinç (saksafon)'i de dahil ederek bugünkü kadrosunu oluşturdu.

Bluestaff kısa zamanda provalarını tamamlayarak İstanbul'da birçok seçkin blues ve caz klüblerinde sahne aldı. Amatör olarak başladıkları bu yolda birçok şehirde festivallerde, etkinliklerde ve organizasyonlarda yer aldılar. Deneyimleri ve birliktelikleri güçlendikçe müzikal çalışmalarına hız ve önem veren Bluestaff 2010 yılında Jimi Hendrix şarkılarının yorumlandığı "İçindeki Jimi Hendrix" cover yarışmasında iki şarkı ile finale kaldı.

Günümüzde popüler rock müzik kültürünün yaygınlaşmasına karşın blues severlerin favori grubu haline gelen Bluestaff yeni kararlarla profesyonel çalışmalara yöneldi. Eric Clapton, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Dire Straits, Tracy Chapman, Tina Turner, Janis Joplin gibi efsane müzisyen ve grupların klasikleşmiş parçalarını yorumlayan grup aynı zamanda Türk rock müziğinin unutulmaz örneklerini de repertuarında yer vererek özel davetlerin, etkinliklerin aranılan grubu haline geldi.

Müziğe yıllarını vermiş olan bu 7 kişi aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen firmalarında profesyonel iş yaşamlarına devam etmektedirler. Yoğun iş tempolarına rağmen müziğe vakit ayırarak disiplinli bir şekilde provaları ve sahne çalışmalarını sürdürmektedirler.

Mertkan D. Yılmazer: Vokal
Cenk Can: Elektrik Gitar
Şafak Tahtacı: Davul
Murat Tahtacı: Klavye
Ali İzzet Çalışkan: Armonika, Trompet
Ergin Sevinç: Tenor Saksafon,
Burak Tahtacı: Bas Gitar, Geri Vokal

Bilet Fiyatı

Ayakta - 23.00 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.