#BogazicineMescid talebi

#BogazicineMescid talebi

Boğaziçi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, 2009'dan bu yana yönetim tarafından karşılık bulmayan mescit taleplerini sosyal medyaya taşıdı.

Önceki gece, belirledikleri ‘#BogazicineMescid' etiketiyle Twitter'da seslerini duyurmaya çalışan öğrencilerin talebi, büyük destek gördü. Kuzey Kampüs'e yakın olan camiye gitmeleri durumunda derslerini ve sınavlarını kaçırdıklarını belirten öğrenciler, üniversite yönetiminden Güney Kampüse bir mescit yapılmasını talep ediyor.

Mescit taleplerini kamuoyuna duyurabilmek için #BogazicineMescid etiketi ile tweetler atmaya başlayan öğrencilere, kısa sürede diğer kullanıcılar da destek verdi. Toplamda 2703 kişinin, 6726 tweet atmasıyla Güney Kampus'a mescit taleplerini TT listesine (en çok konuşulanlar listesi) sokmayı başardı. 5. sıradan giren #BogazicineMescid etiketi, uzun süre burada kaldı.


Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampanyalarını dün gece de farklı bir etiketle Twitter'a taşıdı. #BUkampusemescid etiketi ile saat 19:40 sularında tweet atmaya başlayan öğrencilere bu kez daha geniş bir kitle destek verdi. 8151 kişinin 11.955 tweet attığı #BUkampusemescid etiketi, saat 20:35'te 4. sıradan TT listesine girdi. 20:42'de 3.sıraya, 20:46'da 2.sıraya yükselen etiket. 21:15'te listeden çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.