Bu kahvede kitap okunuyor

Bu kahvede kitap okunuyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçe genelinde ki kahvehanelere kurduğu kütüphaneler vatandaşın ilgisini çekmeğe devam ediyor.

Şu ana kadar Tepecik, Türkoba, Muratbey, Güzelce, Celaliye-Kamiloba'da 13 kahvehaneye konulan kütüphanelerde vatandaşlar artık oyun oynamak yerine kitap okumayı tercih ettiklerini belirttiler.

Ülkemizde kitap alışkanlığının pek oluşmadığından dert yanan  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gelecek nesillere örnek olabilmek için çarşı, pazarda herkesin kitap okuması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak ilçe genelinde kitap okuma kampanyası başlattıklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘ Halkımız kitapla barışık değildi, bizler bunun önüne geçebilmek için yaklaşık iki yıl önce başlattığımız her kahveye kütüphane projesinde önemli bir yol kat ettik. Vatandaşlarımız artık çoğu zaman kahvehanede oyun oynamak yerine kitap okumayı tercih ediyor. Bu görüntü de bize mutluluk veriyor” dedi.

Belediyenin kahvehanelerde hayata geçirdiği kütüphane projesinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Akgün; “ Kahvehanelerde kurulan kütüphanelere ilginin büyük olması bizi sevindiriyor. Şu ana kadar Tepecik, Türkoba, Muratbey, Güzelce, Celaliye-Kamiloba'da 13 kahvehaneye kütüphane kuruldu ve diğer bölgelerde de bu çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşın ilgisini çeken kitabı ister kahvehanede isterse evine götürüp okuyabileceğini dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;” Kitap okumayı alışkanlık haline getiren insanlar bilirler ki, okudukça yaşamları anlam kazanır. Yaşamı daha iyi algılarlar, karşılaştıkları sorunları daha kolay çözerler.Bizde halkımızın daha fazla kitapla haşir neşir olabilmesini sağlayabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Halkımızın ilgisini gördükçe çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.