Bu kez kurtulamadı

Bu kez kurtulamadı

Tekne yangınında hayatını kaybeden Ali Arpacı son Yolculuğuna Uğurlandı

 İstanbul Arnavutköy’deki yat limanına bağlı Blacksea isimli teknede geçtiğimiz gün çıkan yangında 1’i kadın 2 kişi hayatını kaybetmişti. Tekne faciasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ali Aydın Arpacı memleketi Çeşme’de son yolculuğuna uğurlandı.  
 
İstanbul Arnavutköy yat limanında geçtiğimiz gece Blacksea isimli teknede yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, teknede 4 kişi bulunuyordu. Teknede bulunan bir kişi yangından 15 dakika önce markete alışveriş yapmak üzere tekneden ayrıldı. Yangın başladığı sırada teknede bulunan 3 kişiden biri yangını hemen fark ederek yan tarafta bağlı bulunan başka bir tekneye atladı. Üst kamarada başlayan yangını bir süre sonra fark eden ve orta kamarada bulunan Ali Aydın Arpacı, arkadaşı Merve Günay’ı(20) kurtarmak için tekneden ayrılmadı. Yangına müdahalede bulunan Arpacı ve arkadaşı Merve Günay alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verirken, halatlar koptuğu için tekne açığa sürüklendi. Yangının elektrik sobasından çıktığı ileri sürülürken, halatların nasıl koptuğu ve yangının kesin çıkış sebebi araştırılıyor.
 
Yaklaşık 6 ay önce arkadaşının kayalara vuran yatını kurtarmak için mücadele eden yat kaptanı  Ali Aydın Arpacı’nın o olaydan da denize atlayarak kurtulduğu öğrenilirken, fiber malzemeden üretilen ve kolay alev alabilen teknede çıkan yangında feci şekilde can verdi.
 
Asım ve Aysel Arpacı’nın 3 çocuğundan biri olan Ali Arpacı’nın cenazesi Çeşme’nin Ildır Köyü’ne getirildi. Bugün Ildır Köy Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıylagözyaşları arasında  Ildır Köyü mezarlığına defnedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.