“Büfeciler, gençlere karşı duyarlı olmalı“

“Büfeciler, gençlere karşı duyarlı olmalı“

İstanbul Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şimşek 3 binin üzerinde üyelerini olduğunu belirterek, "Büfeler günümüzde kaynaşmak için mahallelerde kalan tek yer. Büfecilerin gençlere karşı çok duyarlı olması gerek" dedi.

Şimşek, oda olarak üyelerinin sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını ve onları bilgilendirdiklerini aktardı. Şimşek "Belediye masa koymasına izin vermiyordur, bazı belgelere ihtiyaçları oluyordur. Nerelerde büfe açmalı, açmamalı bu konularda bilgilendirmeleri yapıyoruz. Sattıkları mallarla ilgili, ucuz satmak için kalitesiz ürün kullanmayın diyoruz. Güleryüze ve hijyene dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Ellerini nasıl yıkamaları gerektiğinden, çalıştıracakları elemanlara kadar bilgilendiriyoruz. İnsanlarda bu bilgilerden faydalanıyor" dedi.

"ÖĞRENCİLERE BURS VERİN DİYORUZ"
3 binin üzerinde üyeleri olduğunu belirten Şimşek, büfelerin günümüzde muhabbet etmek ve kaynaşmak için mahallelerde kalan tek yer olduğunu anlatırken, "
İnsanlar büfelere geldiğinde birleşme, muhabbet etme şansı yakalıyor.  Biz üyelerimize özellikle büfelere gelen gençler kötü söz kullandıklarında duyarlı olmalarını ve uyarmalarını istiyoruz.Özelikle gençlere karşı büfeciler daha duyarlı olmalı" diye konuştu.

Mustafa Şimşek, üyelerine öğrenci okutmalarını öğütlediklerini belirtirken oda olarak  39 başarılı öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Şimşek, "İnsana değer verdiğini göstermenin en iyi yolu talebelere burs vermektir. Gücünüz yettiğince bir iki öğrenciye burs verin, okutun diye öğütlüyoruz. Hem bunun ülke ekonomisine de katkısı olacağından bahsediyoruz." şeklinde konuştu.
Haber: Elif Özduran

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.