Bulgaristan Cumhurbaşkanı, kilisedeki çalışmaları inceledi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı, kilisedeki çalışmaları inceledi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Balat'ta bulunan tarihi taşınabilir Bulgar Kilisesi'ni ziyaret ederek, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile tarihi Bulgar Kilisesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Plevneliev, kilisenin bahçesinde gezerek, kilisenin restorasyon çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Mustafa Demir'den bilgi aldı.

Kilisede bir süre gezen Cumhurbaşkanı daha sonra kilisenin misafirhanesine geçti. Misafirhanede bulunan tarihi resimleri inceleyen Cumhurbaşkanı Plevneliev, İstanbul'da kiliselere gerekli ilginin gösterilmiş olduğunu gördüklerinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Plevneliev, " Fatih Belediye Başkanı'nın ve tüm ilgililerin bu eşi benzeri olmayan eserlere olan ilgileri beni çok memnun etti. Bu tarihi eserlerin laik olduğu gibi muhafaza edilmesi, sonraki nesillerin de bu eserleri görebilmesini sağlamakta. Dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul'da ki bu eserlerin çok iyi bir şekilde muhafaza edilmesi çok sevindirici bir durum" dedi.
 

Daha sonra Mustafa Demir, özel olarak yaptırılan çini tabağını Cumhurbaşkanı Plevneliev'e hediye etti. Yetkililerden alınan bilgilere göre Bulgar Kilisesi'nin 19 yüzyılda da Osmanlı'daki Bulgar azınlık tarafından inşa edildiği ve taşınabilir olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.