Büyükada'da Lefter Sergisi

Büyükada'da Lefter Sergisi

Adalar Müzesi Çınar Sergi Alanı’nda açılacak olan Lefter Sergisi ile efsane futbolcunun yaşamından kesitler; dostlarının, medya mensuplarının ve hayranlarının onun için yazıp söyledikleri; ailesi ve sporcu arkadaşları ile çok sevdiği adasında yaşadıkları

Lefter Küçükandonyadis, Türkiye’de bütün takımların taraftarlarını aynı platformda bir araya getirebilen ender isimlerden biriydi. Büyükada ise Ordinaryüs lakaplı Lefter sayesinde Türk futbolunun en keyifli günlerinin yaşandığı bir döneme tanıklık etti. Bu memlekete, futbolun sadece futboldan ibaret olmadığını ilk hissettiren efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis için Adalar Müzesi, 24 Haziran Pazar günü saat 17:00’de spor camiasını bir araya getirecek olan “ Lefter” sergisini düzenliyor.

Sergi Küratörü Ersin Salman; “Bir güzel adada yaşıyoruz bildiğin gibi Lefter. Bir de güzelim bir yarımadada. Adamızı da, yarımadamızı da çok seviyoruz. Bu memlekete tutkunuz, aynen senin gibi. İşte geldik geçiyoruz, diye bakmıyoruz. Gelmişiz ve kalmışız buralarda. Hep beraber yaşıyor, hep beraber yaşamak istiyoruz. Kurdu kuşu, toprağı denizi, birbirine benzeyen benzemeyen insanıyla. Eğer bu coğrafyada, evini, adasını, toprağını, denizini, memleketini -ve insanını- hiç ayrım gözetmeden seven, birbirini dostça, insanca kucaklayan kişiler varsa, bunda senin payın önemlidir Lefter. İyi ki varsın, iyi ki birlikteyiz.” diye konuştu.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.